nieuws

AH-overvallers gepakt door pizzabestelling

Branche & Bedrijf 17423

AH-overvallers gepakt door pizzabestelling
Foto: Shutterstock

HELMOND – Vier overvallers van een Albert Heijn zijn gepakt doordat ze een pizza bestelden met een telefoon die door de politie werd afgeluisterd.

Het telefoontje waarbij een pizza werd besteld, leidde naar het adres waar de vier overvallers verbleven. Dat gebeurde kort nadat de vier begin dit jaar een vestiging van Albert Heijn in Helmond hadden overvallen. De politie luisterde de telefoon af met een speciaal team dat was geformeerd naar aanleiding van het forse aantal overvallen in Helmond en omgeving. Uit onderzoek bleek dat het telefoonnummer steeds in de buurt was geweest van eerdere overvallen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Ook Emté overvallen

De vier mannen, van wie er twee afkomstig zijn uit Helmond en de andere twee uit Nuenen en Laarbeek, worden ervan verdacht meer op hun kerfstok te hebben. Zo worden ze verdacht van een overval op een Emté-supermarkt in Valkenswaard december vorig jaar, een overval op een benzinestation en van meerdere overvallen op cafetaria’s.

Dreigen met pistool

De overvallen werden telkens door twee of drie van de mannen gepleegd. Daarbij bedreigden ze medewerkers dat ze een pistool bij zich hadden. Bij vier van de zes overvallen was dat pistool ook te zien. Ze maakten bij de overvallen tussen de €200 en €800 buit en bij het benzinestation wilden ze niet alleen geld, maar ook sigaretten.

Overvallers in voorarrest

De toedracht van de arrestatie werd nu pas bekend doordat de advocaat van een ven de verdachten om ontslag uit voorarrest vroeg omdat de rechtszaak pas begin volgend jaar dient. De rechter ging daar niet op in vanwege de ernst van de feiten.

Reageer op dit artikel