nieuws

Zwolle krijgt tweede Spar City

Branche & Bedrijf 1683

Zwolle krijgt tweede Spar City

ZWOLLE – Zwolle krijgt een tweede Spar City aan het Lübeckplein.

De nieuwe Spar City opent zijn deuren eind november aan het Lübeckplein in de Zwolse wijk Hanzeland. In dat gebouw bevond zich in het verleden de ingang van het station. De Zwolse exploitant Mathijs Faassen denkt dat het pand een ideale plek is met het oog op reizigers en Windesheim-studenten, aldus de Stentor.

Vergelijkbaar met bestaande Spar City

De winkel is vergelijkbaar met de bestaande Spar City aan het Gasthuisplein en de Coop Vandaag in het Maagjesbolwerk. De prijzen zullen iets hoger liggen dan in de gemiddelde Jumbo of Albert Heijn, maar scherper zijn dan de prijzen op het station, aldus de 33-jarige ondernemer. De nieuwe Spar City wordt volgens Faassen niet zo groot als een gemiddelde super. De winkel wordt wel groter dan de AH to go-vestigingen op het station, die volgens hem ook echt zijn bedoeld voor de reiziger. ‘Bij ons kun je misschien geen weekboodschappen doen, maar als je uit je werk komt kun je wel alles kopen om thuis een maaltijd te maken,’ aldus Faassen. De winkel is dagelijks van zes uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds open en zondag van tien tot tien.

Nieuwe winkel heeft twee entrees

In de ‘kelder’ van de supermarkt, waar tot een paar jaar geleden treinreizigers de oude reizigerstunnel binnenliepen, komt het magazijn. Het pand kent vele toegangsdeuren, waarvan er twee in gebruik blijven: een entree aan de Hanzelaan en één aan het Lübeckplein. Dat plein is al tijden onderwerp van discussie, omdat de gemeente Zwolle het graag wat levendiger ziet. Faassen ziet daarin een uitdaging en hoopt er met de Spar een steentje aan te kunnen bijdragen, met ‘in elk geval gezellige zitjes voor de winkel.’

Droom gaat in vervulling

Zwollenaar Faassen werkte eerder in meerdere supermarkten in Zwolle en runt sinds een paar jaar een Spar City in Leeuwarden. Met het openen van een vestiging in zijn thuisstad gaat volgens hem ‘een droom in vervulling’.

Reageer op dit artikel