nieuws

Veiligheidsprijs voor AH-filiaal Rotterdam

Branche & Bedrijf 1190

Veiligheidsprijs voor AH-filiaal Rotterdam

ROTTERDAM – Een AH-filiaal aan de Rotterdamse Lijnbaan heeft gisterochtend een veiligheidsprijs in ontvangst genomen.

De supermarkt heeft volgens de Rotterdamse wethouder Wijbenga van Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleving veel gedaan om zowel de veiligheid in en rondom de winkel aan te pakken. Zo heeft de supermarkt bijvoorbeeld alle kassa’s met contant geld naar achterin de winkel verplaatst, zodat een snelle graai in de kassa en vervolgens wegrennen niet meer mogelijk is, meldt RTV Rijnmond.

Personeel is getraind op verdachte personen

Naast camerabewaking is het personeel getraind om bij iedereen die ze verdacht vinden meteen gedag te zeggen, zodat criminelen weten dat ze gezien zijn, aldus de filiaalmanager Bram van Bekkum. Hij zegt ‘mensen met verkeerde bedoelingen’ uit de anonimiteit te willen halen. ‘Als je al een paar keer gezien en begroet bent, denk je wel even drie keer na voordat je wat doet.’

Klanten in supermarkt voelen zich veilig

Mede door deze tactiek voelen de klanten in de supermarkt zich erg veilig, wat de winkel een veiligheidspluim opleverde. ‘Ik vind het een erkenning voor de jongens en meiden die in de winkel aan het werk zijn, om elke dag de veiligheid van klanten en medewerkers te borgen,’ aldus Van Bekkum. Wijbenga zegt de veiligheidspluimen belangrijk te vinden, ‘want ondernemers maken Rotterdam tot een plek waar gewerkt kan worden. Ondernemen moet ook veilig gebeuren. Als jij niet ook in veiligheid werkt, heb je toch altijd een risico met je bedrijf. En dat is wat hier een accent krijgt.’

Reageer op dit artikel