nieuws

‘Spar City Amsterdam gewoon geopend’

Branche & Bedrijf 2636

‘Spar City Amsterdam gewoon geopend’
Google Streetview: Nieuwe Doelenstraat met Hotel de l'Europe

AMSTERDAM – De Spar City aan de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam is momenteel ‘gewoon geopend’.

Daarmee weerlegt Spar-woordvoerder Xandra Eikemans het recente bericht dat de vestiging na een week zijn deuren weer moest sluiten.

Spar City open

‘Door de gemeente is vergunning verstrekt, daarop is door het hotel inderdaad bezwaar aangetekend’, reageert Eikemans op vragen vanuit Distrifood. ‘De rechter heeft de gemeente verzocht om binnen zes weken met een motivering te komen waarom zij de vergunning heeft verstrekt. Tot die tijd is de winkel, in tegenstelling tot de berichtgeving, gewoon geopend.’

Minisupermarkt of to-go-formule

Hotel de l’Europe, dat naast de nieuwe winkel zit, tekende bezwaar tegen zijn nieuwe buurman. Het hotel zegt dat de Spar City een ‘minisupermarkt’ is, terwijl Spar en de gemeente het een ‘to-go-formule’ noemen. Het eerste is volgens het bestemmingsplan niet toegestaan in de Nieuwe Doelenstraat te Amsterdam, het tweede wel. Eerder kwam het bericht naar buiten dat de deuren gesloten moesten worden toen de rechter het eens was met het bezwaar het hotel. Dit was een week na opening van de winkel.

Reageer op dit artikel