nieuws

Profiel: nieuwe Jan Linders-ceo Moolenschot

Branche & Bedrijf 6549

Profiel: nieuwe Jan Linders-ceo Moolenschot
Ferry Moolenschot. Archieffoto: Hans Prinsen

BERGEN – Ferry Moolenschot is de nieuwe ceo van supermarktketen Jan Linders. Een profiel van de ‘formulehopper’ die inmiddels al 6 jaar bij de regionale supermarkt werkt.

Leo Linders draagt na ruim 20 jaar het directeurschap van Jan Linders over aan Ferry Moolenschot. De nieuwe topman werkt ongeveer 6 jaar voor de keten uit het zuiden van het land, sinds mei van dit jaar in de rol van directeur operations. Wie is Ferry Moolenschot?

Ahold en Lidl

Moolenschot begon zijn supermarktcarrière bij Ahold, als verkoopspecialist Albert Heijn. Na 9 jaar AH en 2 jaar ondernemer te zijn geweest van een horecabedrijf, besloot hij als rayonmanager bij Lidl aan de slag te gaan. Dit deed hij 3,5 jaar.

C1000

In januari 2010 ging ‘formulehopper’ Moolenschot aan de slag bij C1000. Hier was hij ten eerste operationeel manager, van begin 2010 tot eind 2011. Later was hij bijna 2 jaar senior operationeel manager Ondernemers & Filialen.

Moolenschot bij Jan Linders

2013: adjunct-directeur supermarkten

Ferry Moolenschot begon in december 2013 als adjunct-directeur supermarkten bij Jan Linders. Hij volgde Wilmar Schuitemaker op. De benoeming van de ex-C1000-manager zorgde voor meerdere verschuivingen binnen de directie. Adjunct-directeuren Chantal de Rijk (commercie) en Hans Jaspers (financiën) werden respectievelijk directeur commercie en marketing en directeur financiën en logistiek.

2015: directeur supermarkten

Ruim een jaar later, in maart 2015, ging de toen 34-jarige Moolenschot aan de slag als directeur supermarkten bij Jan Linders. Leo Linders toen: ‘Ferry heeft in korte tijd het vertrouwen van onze medewerkers en managers gewonnen en heeft de basis gelegd voor de optimalisatie van de winkeloperatie. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen de stappen gaan zetten die ons bedrijf nog effectiever en concurrerender maken. Zodat wij verder kunnen excelleren voor onze klanten, want daar doen we het uiteindelijk voor.’

Jan Linders Lent

In deze functie was Moolenschot onder meer betrokken bij de tijdelijke winkel in Lent, nabij Nijmegen. Door een brand tijdens nieuwjaarsnacht 2016-2017 verloor Jan Linders een van zijn beste winkels. Moolenschot was ingenomen met het tijdelijke onderkomen, een plek die hij zelf geopperd had. Geen effect op de verkeersveiligheid en de supermarkt blijft behouden voor de buurt, waren twee van zijn motivaties. ‘Hoewel we de pijn voor onze klanten hebben proberen te verzachten door een wekelijkse korting op boodschappen bij onze andere supermarkten aan te bieden en door het inzetten van een pendeldienst voor klanten zonder vervoer, was en is deze situatie natuurlijk erg vervelend’, meldde hij tijdens de opening van de tijdelijke winkel.

Ruim een halfjaar later mocht Moolenschot als directeur supermarkten melden dat het aantal Jan Linders-supermarkten gegroeid was naar 60.

2019: directeur operations en algemeen directeur

Op het LinkedIn-profiel van Ferry Moolenschot is te zien dat hij sinds mei 2019 directeur operations is bij Jan Linders. En niet veel later dus algemeen directeur.

Moolenschot in het persbericht dat Jan Linders vandaag uitbracht: ‘Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen. Het voelt als een eer om de aansturing van dit prachtige familiebedrijf van Leo over te nemen. Stil zitten gaan we niet doen, daarom leggen we momenteel de laatste hand aan onze nieuwe meerjarenstrategie. Ik heb ontzettend veel zin om deze strategie samen met onze collega’s ten uitvoer te gaan brengen en de vele toekomstkansen voor Jan Linders te gaan verzilveren. Dit is een uitdaging die ik met veel energie en vol vertrouwen aanga.’

Reageer op dit artikel