nieuws

Plus Ouderkerk gesloten door plofkraak

Branche & Bedrijf 3548

Plus Ouderkerk gesloten door plofkraak
Plus Vreeswijk in Ouderkerk aan de Amstel. Foto: Google Streetview

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Plus Vreeswijk in Ouderkerk aan de Amstel is gesloten door een plofkraak die vrijdagochtend in de vroege ochtenduren plaats vond.

De supermarkt van ondernemer Paul Vreeswijk is na de plofkraak tot nader order gesloten, net zoals andere winkels in Ouderkerk aan de  Amstel. Dat de winkel vooralsnog gesloten is, bevestigt een medewerker van een andere supermarkt van Vreeswijk, de Plus-vestiging in het Noord-Hollandse Oosthuizen. De winkel in Ouderkerk is ook telefonisch niet bereikbaar. Door de ravage die de plofkraak veroorzaakte, zal het centrum van Ouderkerk aan de Amstel vermoedelijk nog een groot deel van de dag afgesloten blijven om op  te  ruimen, melden diverse media. Ondernemers en bewoners kunnen op het gemeentehuis terecht voor meer informatie.

Update: Plus Vreeswijk weer open

Plus Vreeswijk heeft inmiddels op Facebook laten weten weer open te zijn. ‘Dus u kunt vanaf vanmiddag weer al uw boodschappen halen! Ook zijn we -naar de behoefte van u als klant- eventueel langer open. We zien u graag vanmiddag/vanavond.’

Vroege ochtend

De plofkraak vond plaats op een geldautomaat in de Dorpsstraat. Om 3.52  uur hoorden omwonenden een harde knal, meldt de politie op zijn website. De schade is volgens de politie enorm. Veel ruiten en dakpannen in de straat zijn gesneuveld. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft de omgeving onderzocht op eventuele achtergebleven explosieven.

Daders nog spoorloos

De daders zijn na de kraak gevlucht op een scooter in de richting van Amsterdam Zuidoost. Een zoektocht met behulp van een politiehelikopter bleek vooralsnog vruchteloos. De beide  daders waren donker  gekleed en droegen een helm. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden.

Reageer op dit artikel