nieuws

Plus en Lidl breiden fors uit in Wezep

Branche & Bedrijf 2072

Plus en Lidl breiden fors uit in Wezep
Foto: Shutterstock

WEZEP – Plus en Lidl gaan de komende jaren flink uitbreiden in winkeloppervlak in Wezep. De uitbreiding maakt deel uit van de vernieuwing van het Meidoornplein in de Gelderse plaats.

Dat meldt dagblad De Stentor vanmorgen. In totaal worden er vier panden gesloopt om ruimte te maken voor de uitbreiding. De huidige Lidl wordt vervangen door nieuwbouw op de plek van het oude postkantoor en de voormalige bibliotheek in Wezep. Plus krijgt extra ruimte door naburige panden bij de winkel te betrekken. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen voor de twee supermarkten uitgebreid tot 120.

Uitbreiding voor beide supers belangrijk

‘Wij willen, net als de Lidl, het winkeloppervlak flink uitbreiden. Dat is nodig omdat we daarmee onze producten beter kunnen presenteren. Ook is de Lidl in Wezep, vergeleken bij Lidl-supermarkten in de omgeving, erg klein’, zo wordt bedrijfsleider Juriën de Ruiter van de Plus geciteerd in de krant.

Samenwerking Plus, Lidl en gemeente in Wezep

Het plan voor de herinrichting van het Meidoornplein is ontstaan in samenwerking tussen Plus, de vastgoedafdeling van Lidl en de gemeente Wezep. ‘We willen een bindend en zelfvoorzienend winkelcentrum houden in Wezep. Daarvoor is deze ontwikkeling erg belangrijk’, aldus De Ruiter.

Reageer op dit artikel