nieuws

Picnic gaat Limburg verder in: Heerlen

Branche & Bedrijf 2507

Picnic gaat Limburg verder in: Heerlen
Bron: Picnic

HEERLEN – Onlinesuper Picnic start met het thuisbezorgen van boodschappen in Heerlen en omstreken.

Het wordt het meest zuidelijke gebied waar Picnic tot nu toe bezorgt.

Tweede Limburgse plaats voor Picnic

Picnic rijdt nu ongeveer een jaar rond in de provincie in het zuiden van Nederland. Vorig jaar begon de websuper er in Venlo. Heerlen is de tweede Limburgse plaats. Volgens Picnic bereikt het bedrijf er vanaf medio november zo’n 82.000 huishoudens mee, waarvan 45.000 in Heerlen. Verder gaan de bezorgwagens naar Brunssum, Landgraaf en Voerendaal. ‘Met Heerlen gaan we verder de provincie Limburg in’, zegt medeoprichter Michiel Muller. ‘We kregen uit Heerlen al talloze aanvragen en hopen veel mensen blij te kunnen maken met boodschappen die op de minuut nauwkeurig worden geleverd.’

Picnic-hub in Hoensbroek

De bestellingen worden verzameld in een hub aan De Koumen 28 te Hoensbroek in de gemeente Heerlen. Het is de bedoeling dat Picnic medio november met 30 runners en 10 wagens op de weg gaat. Eind 2019 is dit wat Picnic betreft gegroeid naar 20 bezorgwagens en 60 bezorgers.

Lokale ondernemingen

In Venlo zocht Picnic samenwerking met lokale ondernemingen. Vooral voor het toevoegen van ‘een mooie collectie Limburgse vlaaien’, aldus Muller toen in een toelichting. Zijn websuper wilde graag dat een vlaaienbakker uit de regio zich bij het platform zou aansluiten. Dit resulteerde in een samenwerking met Broekmans Patisserie. In Heerlen wil Muller eenzelfde constructie opzetten.

Reageer op dit artikel