nieuws

Picnic bezorgt vanaf november ook in Haarlem

Branche & Bedrijf 1033

Picnic bezorgt vanaf november ook in Haarlem
Foto: Picnic

HAARLEM – Onlinesupermarkt Picnic gaat in meer Noord-Hollandse plaatsen thuisbezorgen. Vanaf begin november bezorgt Picnic in Haarlem en omgeving.

De boodschappen worden vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd, in eerste instantie met 10 wagens en 30 bezorgers. Eind 2019 moet dit gestegen zijn naar 20 wagens en 60 runners.

Picnic vindt regio Kennemerland ‘logische keuze’

Volgens de onlinesuper kunnen door deze uitbreiding van het bezorggebied meer dan 115.000 huishoudens kennismaken met Picnic. Het gaat dan om huishoudens in Haarlem, Heemstede, Santpoort-Zuid, Bloemendaal, Aerdenhout, IJmuiden en Driehuis. De uitbreiding naar deze regio, regio Kennemerland, is volgens Picnic-oprichter Michiel Muller een logische keuze. Zo zegt hij dat er veel werkende mensen en jonge gezinnen in Haarlem wonen. Muller: ‘Veel inwoners zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Zij hebben het al erg druk heeft met werk, hobby’s en kinderen. We willen hen tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen nemen door de boodschappen thuis af te leveren.’

Picnic-app

Inwoners van Haarlem en omstreken kunnen zich vanaf dinsdag registreren via de Picnic-app. Ze staan dan automatisch op de wachtlijst, waarna klanten gefaseerd worden toegelaten tot de bezorgdienst. ‘Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn’, zegt Muller.

Landelijke uitrol

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse steden. Medio september kwam naar buiten dat de websuper binnenkort in het Overijsselse Hengelo bezorgt.

Reageer op dit artikel