nieuws

Nepbom AH Zwolle kwam van eetpiraat

Branche & Bedrijf 646

Nepbom AH Zwolle kwam van eetpiraat
Archieffoto.

ZWOLLE – Een nepbom die eerder deze maand bij een AH-filiaal in Zwolle naar binnen werd gegooid, blijkt afkomstig van een zwaar verwarde zwerver annex eetpiraat.

Dat bleek  dinsdag tijdens een zitting van de rechtbank in Zwolle waar de man terecht stond voor andere strafbare zaken, zoals het eten in restaurants zonder te betalen en het beledigen van agenten. De man bezocht de restaurants in juli, maar betaalde de rekeningen niet. Volgens hem gebeurde dat in goed overleg, maar dat wordt betwist door de restaurants die aangifte deden, meldt De Stentor.

Nepbom

De 56-jarige werver zit momenteel vast voor  het bom-incident bij de vestiging van Albert Heijn in het winkelcentrum Diezerpoort.  Hij gooide ’s avonds een koffer naar binnen daarbij schreeuwend dat er een bom in zat. Loos alarm. Uiteindelijk bleek dat er een kooktoestel voor kampeerders in de koffer zat.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De rechter acht de man verminderd  toerekeningsvatbaar maar verklaart hem wel schuldig. Hij hoeft echter enkel de openstaande rekening van het eten te betalen oordeelt de rechter. Justitie werkt tegelijkertijd aan een opname van de zwaar verwarde man in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Reageer op dit artikel