nieuws

Lidl Nuenen neemt 70 medewerkers AH over

Branche & Bedrijf 4142

Lidl Nuenen neemt 70 medewerkers AH over

NUENEN – Zeventig personeelsleden van de vertrekkende AH-supermarkt in Nuenen vinden onderdak bij Lidl, die op dezelfde plek zijn deuren opent.

Albert Heijn verlaat het pand in winkelcentrum het Kernkwartier begin 2020 om plaats te maken voor de discounter, die plannen heeft voor een verbouwing en een uitbreiding. Lidl voert over deze uitbreiding nog gesprekken, meldt het Eindhovens Dagblad.

Uurloon van Lidl-medewerkers blijft hetzelfde

De komst van Lidl voor de vertrekkende Albert Heijn werd een halfjaar geleden al aangekondigd, maar de AH-medewerkers van het filiaal in het Kernkwartier zijn kortgeleden pas geïnformeerd over het definitieve besluit. Uitgangspunt bij de overgang van het personeel is dat hun arbeidsvoorwaarden niet verslechteren. Zo blijft het uurloon van de medewerkers bijvoorbeeld hetzelfde. De ondernemingsraad van Albert Heijn heeft inmiddels ingestemd met de plannen.

Tegenvallende omzet een reden voor vertrek

Volgens woordvoerder Ronald van der Aart van Albert Heijn hebben verschillende factoren een rol gespeeld bij de beslissing om te vertrekken uit het winkelcentrum. Een van de redenen is een tegenvallende omzet. Daarnaast speelt ook mee dat concurrent Jumbo ook in het winkelcentrum zit en Albert Heijn nog een andere vestiging in het dorp bezit. De huurprijs van het pand speelde geen rol bij het vertrek, aldus de woordvoerder.

Vertrek is onderdeel ruilovereenkomst AH en Lidl

Er is nog niets bekend over de exacte sluitingsdatum van het AH-filiaal. Met vastgoedeigenaar en verhuurder Ban Bouw is afgesproken dat Albert Heijn op 13 januari vertrekt en Lidl het huurcontract overneemt. Volgens Albert Heijn is het vertrek uit Nuenen deel van een ruil die met Lidl is gemaakt. Deze houdt in dat Albert Heijn in Veenendaal de plek inneemt van een filiaal van Lidl. Ban Bouw-directeur Jack Aldenhoven laat weten binnenkort meer te kunnen vertellen over de eventuele uitbreiding van Lidl.

Reageer op dit artikel