nieuws

Lidl mag Gammapand slopen in Goes

Branche & Bedrijf 2066

Lidl mag Gammapand slopen in Goes
Archieffoto Lidl

GOES – Als het aan de gemeente Goes ligt, mag Lidl een voormalig pand van Gamma in de plaats slopen om daar vervolgens een nieuwbouwvestiging neer te zetten.

Dat meldt dagblad PZC. Om de komst van de nieuwe winkel van de discounter naar Goes mogelijk te maken is aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Daarover hadden drie supermarktbedrijven, waaronder het inmiddels door Jumbo overgenomen Agrimarkt, een zienswijze ingediend. Volgens deze bedrijven zouden er met de komst van Lidl te veel supermarktmeters zijn in de plaats.

Bestemmingsplan binnenkort in gemeenteraad

Burgemeester en wethouders zijn het met die zienswijze niet eens. ‘Wij hebben onderbouwd waarom we vinden dat deze supermarkt er nog kan komen’, zo wordt wethouder Loes Meeuwisse geciteerd in de krant. Het nieuwe bestemmingsplan wordt op korte termijn voorgelegd aan de gemeenteraad.

Al veel supermarkten actief

Lidl beschikt op De Spinne al over een vestiging in Goes. In de plaats zijn volgens de database van Distrifood Dynamics daarnaast onder meer Albert Heijn, Dirk en Jumbo actief. Ook is Agrimarkt dus met een filiaal aanwezig in Goes. Deze winkel wordt omgebouwd naar een Jumbo Foodmarkt. De stad telt bijna 28.000 inwoners en heeft op winkelgebied een centrumfunctie op het schiereiland Zuid-Beveland.

Reageer op dit artikel