nieuws

Lidl maakt statement na Oxfam-rapport

Branche & Bedrijf 8540

Lidl maakt statement na Oxfam-rapport
Foto: Shutterstock

HUIZEN – Lidl heeft een statement opgesteld naar aanleiding van het Oxfam-rapport. De discounter noemt de scorekaart onvolledig, maar erkent nog stappen te moeten maken.

Uit het meest recente onderzoek van Oxfam Novib concludeerde de mensenrechtenorganisatie dat Lidl, Aldi en Plus onvoldoende scoren op het gebied van mensenrechten.

‘Lidl werkt met respect voor rechten van de mens’

Lidl grijpt het bericht aan om een verweer te schrijven. Zo meldt de discounter te werken met respect voor de rechten van de mens. ‘Wij streven naar verbeteringen van arbeidsnormen in onze toeleveringsketens en naar meer transparantie over arbeidsomstandigheden’, staat in het statement op Lidl.nl. ‘In de afgelopen jaren zijn er een aantal belangrijke stappen gezet, zoals de publicatie van ons mensenrechtenbeleid, onderdeel van onze aanpak ‘Corporate Due Diligence’.’

 

Lidl erkent stappen te moeten maken

‘Hoewel we niet geloven dat de scorekaart een volledig beeld schetst over de vooruitgang die wordt geboekt door Lidl Nederland, erkennen we dat er nog stappen gemaakt moeten worden’, schrijft het supermarktbedrijf verder. Lidl zegt in dialoog te blijven met Oxfam en samen met betrokken ketenpartijen en partners verdere verbeteringen in te ketens te stimuleren.

Oxfam-publicatie: ‘Aldi, Lidl en Plus onvoldoende’

Afgelopen donderdag bracht Oxfam Novib naar uit hun onderzoek bleek dat alle Nederlandse supermarkten nog steeds te weinig doen om uitbuiting tegen te gaan in hun toeleveringsketens. Vooral Aldi, Lidl en Plus laten steken vallen.

Reageer op dit artikel