nieuws

Leo Linders vertrekt als ceo bij Jan Linders

Branche & Bedrijf 11630

Leo Linders vertrekt als ceo bij Jan Linders
Leo Linders. Foto: Bart Nijs

NIEUW BERGEN – Leo Linders, algemeen directeur van supermarktketen Jan Linders, treedt op 1 februari 2020 terug als ceo.

Dat heeft Leo Linders vanochtend bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor medewerkers, zo meldt de website van Jan Linders. Leo Linders wordt per 1 februari opgevolgd door directeur operations Ferry Moolenschot.

Goed moment om de leiding over te dragen

De 65-jarige Leo Linders zegt bij zijn besluit niet over één nacht ijs te zijn gegaan. ‘Maar na 37 jaar in ons familiebedrijf te hebben gewerkt, waarvan meer dan 20 jaar als algemeen directeur, is dit een goed moment om de leiding over te dragen. We hebben de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt en leggen momenteel de laatste hand aan onze nieuwe meerjarenstrategie voor de volgende groeispurt en verdere professionalisering. De nieuwe algemeen directeur gaat deze strategie met het team ten uitvoer brengen en succesvol maken.’

Opvolger Moolenschot ‘past bij bedrijfscultuur’

Leo Linders, die als grootaandeelhouder en adviseur betrokken blijft bij de organisatie, laat weten blij te zijn met zijn opvolger. ‘Ik ben trots dat we met Ferry Moolenschot (39 jaar) een opvolger hebben gevonden die al enkele jaren onderdeel uitmaakt van de Jan Linders-familie, die past bij ons bedrijf en bij onze cultuur én die de afgelopen jaren duidelijk succes heeft weten te boeken. Met vol vertrouwen – ook dat van mijn kinderen en de Raad van Commissarissen – draag ik mijn werkzaamheden de komende tijd aan Ferry over.’

Moolenschot vanaf 2015 directeur supermarkten

Ferry Moolenschot startte in december 2013 als adjunct directeur supermarkten bij Jan Linders. Begin 2015 werd Moolenschot benoemd tot directeur supermarkten, waarna hij ook verantwoordelijk werd voor vastgoed. Begin dit jaar is zijn portefeuille uitgebreid met supply chain & logistiek, zo meldt Jan Linders op de website. ‘De afgelopen jaren lag Ferry’s focus op het professionaliseren van de winkeloperatie, op vernieuwing van de supermarkten én op groei mede door acquisitie.’ Moolenschot heeft in zijn loopbaan voorafgaand aan Jan Linders gewerkt bij C1000, Lidl en Albert Heijn.

‘Eer om aansturing van Leo over te nemen’

Moolenschot laat weten blij te zijn met het in hem gestelde vertrouwen. ‘Het voelt als een eer om de aansturing van dit prachtige familiebedrijf van Leo over te nemen. Stil zitten gaan we niet doen, daarom leggen we momenteel de laatste hand aan onze nieuwe meerjarenstrategie. Ik heb ontzettend veel zin om deze strategie samen met onze collega’s ten uitvoer te gaan brengen en de vele toekomstkansen voor Jan Linders te gaan verzilveren. Dit is een uitdaging die ik met veel energie en vol vertrouwen aanga.’

Robin Hissink nieuwe directeur supermarkten

Robin Hissink heeft inmiddels als directeur supermarkten de verantwoordelijkheid voor de winkeloperatie van Moolenschot overgenomen. Hissink is per juni 2019 gestart bij Jan Linders na een carrière van bijna 7 jaar bij Albert Heijn, waarbij zijn laatste functie director Albert Heijn online operations was. Daarvoor was Robin Hissink werkzaam bij C1000 en DA.

Sterke groei en professionalisering

Onder leiding van Leo Linders maakte Jan Linders Supermarkten de afgelopen jaren een sterke groei en professionalisering door, meldt het bedrijf. Zo werd de Jan Linders-formule met succes gepositioneerd als de supermarkt van het zuiden. De omzet is in de afgelopen 20 jaar verdrievoudigd en het aantal filialen groeide van 40 naar 60; met een binnenkort nieuw te openen filiaal in Bunde stijgt het aantal naar 61.

Reageer op dit artikel