nieuws

Jumbo opent nog 30 tot 40 kletskassa’s

Branche & Bedrijf 9075

Jumbo opent nog 30 tot 40 kletskassa’s
Elke Magic Box is telkens weer een verrassing

VEGHEL – Jumbo breidt de ‘kletskassa’ uit naar nog eens 30 tot 40 winkels.

Dat is aangekondigd tijdens een evenement van Up! Nederland, waarover de organisatie twittert.

Jumbo: ’30 tot 40 winkels’

‘Het klopt dat we dit verder gaan uitbreiden naar 30 tot 40 winkels’, bevestigt een Jumbo-woordvoerder na vragen van Distrifood. ‘De reacties op de kletskassa’s zijn ontzettend positief. Een kassa voor mensen die zich niet willen haasten en behoefte hebben aan dat extra contactmoment.’

Locaties afhankelijk van lokale behoeften

De locaties van de extra kletskassa’s zijn afhankelijk van de lokale behoeften en wensen, aldus Jumbo. ‘Hierin maken we ook gebruik van de informatie en cijfers van de nationale coalitie tegen eenzaamheid.’

Jumbo’s kletskassa in Vlijmen

In juli opende Jumbo in Vlijmen zijn eerste ‘kletskassa’, waar tijd is voor een praatje met de klant. Ook opende de keten uit Veghel er de eerste koffiecorner voor eenzame ouderen. Jumbo werkt voor het initiatief samen met Stichting Alles voor Mekaar. De opening vond plaats in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge, vertegenwoordiger van de Nationale Coalitie Eén tegen Eenzaamheid, waar Colette Cloosterman-van Eerd aanjager van is. Volgens Jumbo treffen bij de ‘Hallo! Alles voor Mekaar–koffiecorner’ ouderen en buurtgenoten elkaar dagelijks voor een praatje. Ouderen kunnen er ook terecht voor hulp van de professionals en supporters van de stichting Alles voor Mekaar.

Reageer op dit artikel