nieuws

Jumbo Nijkerk voor tiende keer geramd

Branche & Bedrijf 5291

Jumbo Nijkerk voor tiende keer geramd
Archieffoto Jumbo. Foto: Diederik van der Laan

NIJKERK – De Jumbo in Nijkerk is voor de tiende keer ernstig beschadigd geraakt door een vrachtwagen.

De muurschade van een vorige aanrijding was juist hersteld toen het afgelopen zaterdag opnieuw mis ging bij het Jumbo-pand. Het gaat om de tiende aanrijding in vijf jaar tijd, meldt de Stentor.

Lastig om draai naar magazijndeur te maken

Supermarkteigenaar Rob Veltink laat weten dat hij al verschillende keren met de gemeente over de onhoudbare verkeerssituatie heeft overlegd, zonder dat het tot een oplossing kwam. Probleem is dat het voor vrachtwagenchauffeurs die goederen komen afleveren bij het magazijn van de Jumbo-vestiging lastig is om de draai van de Oranjelaan naar de magazijndeur te maken. Er is dan een grote kans dat het misgaat, aldus Veltink.

Waarschuwing plus instructies

De waarschuwing die leveranciers en hun chauffeurs altijd meekrijgen dat het ‘een lastige draai’ is, lijkt weinig effect te hebben. Veltink stelt dat alle leveranciers precieze instructies krijgen om hun truck in en uit te steken bij de bevoorradingsdeur. Bovendien staat er altijd een medewerker van Jumbo om dat te begeleiden, aldus de eigenaar.

Beloning voor de gouden tip

Veltink breekt zich al tijden het hoofd over een oplossing van het verkeersprobleem en heeft inmiddels een gepaste ‘beloning’ uitgeloofd voor de gouden tip. Hij stelt dat als de zogeheten varkensruggen in de straat zouden worden verwijderd, chauffeurs de draai makkelijker kunnen maken. Hij heeft dit aan de gemeente voorgesteld, maar kreeg te horen dat dat vanwege het overige verkeer niet kan worden toegestaan.

Pand had aanvankelijk andere bestemming

Veltink was niet betrokken bij het ontwerp en de bouw van het bijna vijf jaar geleden gerealiseerde pand. Hij had daardoor ook geen invloed op de toegang tot het magazijn. Ook had het pand aanvankelijk een andere bestemming.

Reageer op dit artikel