nieuws

Jumbo laat extra Verstappen-auto’s maken

Branche & Bedrijf 11180

Jumbo laat extra Verstappen-auto’s maken
Het schaalmodel van de auto van Max Verstappen. Foto: Jumbo

VEGHEL – Jumbo laat Max Verstappen-raceauto’s bijmaken, omdat ze voor de einddatum van de spaaractie al op zijn en de keten geen spaarders wil teleurstellen.

Jumbo had vanwege de successen van voorgaande acties al rekening gehouden met forse belangstelling en extra modelauto’s laten maken. ‘Dit collector’s item blijkt nog sneller de winkels uit te racen dan gedacht’, laat Jumbo in een persbericht weten.‘Om ervoor te zorgen dat alle klanten met een volle spaarkaart de auto kunnen ontvangen, heeft Jumbo besloten om een extra voorraad bij te laten produceren.’

‘Actie overtreft alle verwachtingen’

De spaaractie voor de modelauto overtreft alle verwachtingen die Jumbo op voorhand had. Dat zegt Roy van Keulen, executive directeur Brand & Marketing van Jumbo: ‘Max is enorm snel op het circuit, onze klanten blijken vliegensvlug als het gaat om het bestellen van dit collector’s item. Hoewel het om een op=op-spaaractie gaat, willen we toch zo veel mogelijk klanten blijmaken. Daarom gaan we, anders dan voorgaande jaren, een flinke voorraad van de collector’s auto’s bijmaken. Zo willen we nog voor het einde van het jaar ook de laatste Max-fans blij maken.’

Kwade gezichten

Tijdens eenzelfde spaaractie vorig jaar was er veel onvrede onder spaarders. De keten kreeg er toen op social media, zoals Facebook en Twitter, van langs van klanten met volle spaarkaarten die toch naast een schaalmodel grepen. ‘Eindelijk het kaartje vol gespaard en wat blijkt: Jumbo heeft geen auto’s meer! Wat een leuke spaaractie was het weer! Je krijgt geen tijd om iets bij elkaar te sparen! Laatste keer dat ik iets spaar bij de grote allemachtige Jumbo. Er is nu een klein manneke aan het huilen, bedankt Jumbo’, luidde destijds een van de reacties.

Replica winnende auto Verstappen

De auto waar mensen voor sparen is een modelauto (1:24) van de Red Bull Racing Formule 1-bolide van Max Verstappen. Het schaalmodel is een exacte replica van de RB15 van Aston Martin Red Bull Racing. Het gaat om de winnende editie van de GP van Oostenrijk, herkenbaar aan de gele banden en het Jumbo-logo dat op de neus van de auto prijkt én de gele helm die Max droeg.

Sparen

Klanten kunnen nog tot en met 5 oktober hun volle spaarkaart inleveren. De bestelde auto ligt vanaf 27 december voor de klanten klaar in de door hun gekozen winkel.

Reageer op dit artikel