nieuws

Hoogvliet bouwt nieuw in Voorburg

Branche & Bedrijf 4057

Hoogvliet bouwt nieuw in Voorburg
Screenshot: Google Streetview

VOORBURG – Supermarktketen Hoogvliet bouwt samen met Waaijer Projectrealisatie een nieuwe supermarkt in Voorburg. De bouw maakt deel uit van het nieuwe centrumplan Huygenskwartier Voorburg.

Het betreft een ongeveer 2000 vierkante meter (bvo) grote supermarkt met zeventig ondergrondse parkeerplaatsen. ‘Hoogvliet had behoefte aan een grotere gelijkvloerse supermarkt. Dit was niet mogelijk op de huidige supermarktlocatie. Omdat de gemeente het pand Herenstraat 42 niet langer als servicekantoor in gebruik had, hebben wij samen met Hoogvliet Beheer en RPHS+ architecten een integraal plan gemaakt, door de huidige locatie van de Hoogvliet supermarkt in de planvorming te betrekken’, zo wordt Rob Waaijer geciteerd in Voorburgs Dagblad.

Bouw in Voorburg begint eind volgend jaar

De bouw van het centrumplan Huygenskwartier begint op zijn vroegst eind volgend jaar. De bouw van de supermarkt hoort bij de eerste fase van het project. Na afronding hiervan verhuist de bestaande Hoogvliet naar de nieuwe locatie. Hoogvliet beschikt, volgens de database Distrifood Dynamics, nu in de Herenstraat in Voorburg over een vestiging met een vvo van 1093 vierkante meter met tien kassa’s.

Reageer op dit artikel