nieuws

Eerste racewinst voor Jumbo-topman van Eerd

Branche & Bedrijf 2996

Eerste racewinst voor Jumbo-topman van Eerd
Racing Team Nederland, Facebook

FUJI – De Jumbo-gele raceauto van het Racing Team Nederland heeft met onder andere Frits van Eerd achter het stuur voor het eerst een overwinning geboekt.

De Nederlandse equipe met de in Jumbo-kleuren getooide raceauto won de 6 uurs race in het Japanse Fuji in de LMP2-klasse en werd vierde overall. Het is de eerste overwinning van het raceteam van Jumbo-topman Frits van Eerd in het World Endurance  Championship, een serie lange afstand races die uitmondt in de  24 uur van Le Mans. Dit seizoen werd eerder al een derde plaats behaald tijdens de 4 uur van Silverstone. De winst brengt Van Eerd bovendien naar de top van de ranglijst.

Overwinning

Van Eerd won de race met coureurs Giedo van der  Garde  en Nyck de  Vries aan zijn zijde. Van der  Garde, van een zevende plek gestart wist de auto al snel naar de kop van het veld te rijden waarna  Frits van Eerd het stuur overnam. Nyck de  Vries, die vorig weekend wereldkampioen Formule 2 werd, reed de auto vervolgens naar de finish voor de eerste overwinning.

24 uur van Le Mans

Frits van Eerd startte in 2017 met Racing Team Nederland. Zijn ambitie is het winnen van de roemruchte 24 uurs race van Le Mans. De eerste twee seizoenen verliepen soms moeizaam. De Italiaanse Dallara-racewagen was niet snel genoeg. Reden voor Van Eerd om dit seizoen met een Oreca aan de start te verschijnen die wel snel genoeg is om voor de overwinning te strijden.

Talloze felicitaties

De overwinning krijgt veel bijval van racefans. Op de Facebookpagina van het team zijn honderden felicitaties binnengestroomd zoals die van Wilfred Vijverberg: ‘Onwijs gefeliciteerd!! Een droom voor Frits die in vervulling komt. In mei in Veghel gaf hij het nog aan, dit jaar een keer een prijs pakken en dan bij voorkeur op het hoogste podium. Nu al een 3e en 1e plek!! Zo verdiend!!’

Zie hieronder de video met de eerste reactie van Frits van Eerd, Giedo van der  Garde en Nyck de Vries:

Reageer op dit artikel