nieuws

Dirk deelt appel en recept uit op basisscholen

Branche & Bedrijf 557

Dirk deelt appel en recept uit op basisscholen

VELSEN – Supermarktketen Dirk deelt deze week aan scholieren een appel en een verantwoord recept van het Voedingscentrum uit. Het gaat om leerlingen van basisscholen die in de omgeving liggen van een Dirk supermarkt.

Met deze gezonde traktatie wil de supermarktketen kenbaar maken dat gezond eten lekker is én vooral niet duur hoeft te zijn. ‘Dit sluit goed aan bij de missie van het Voedingscentrum waarbij het informeren over en het stimuleren van een gezonde en meer duurzame voedselkeuze centraal staat’, aldus Dirk in een persbericht.

Verantwoorde voeding betaalbaar en toegankelijk

Directeur Marcel Huizing stelt dat Dirk zich wil inzetten om verantwoorde voeding betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. ‘We vinden het belangrijk om dichtbij onze grote én kleine klanten te staan. Bij de appel delen we een flyer uit met een leuk recept met appels en een kortingsbon voor de aankoop van een zak appels. Zo kunnen de leerlingen samen met hun ouders een gezond en lekker gerecht met appel bereiden. Hopelijk inspireren we hen op deze manier om vaker iets gezonds te maken.’

Vijftien kookboeken online uitgedeeld

De supermarktketen laat zich ook online niet onbetuigd door vijftien exemplaren van het kookboek ‘De Kleine Keukenhulp’ van het Voedingscentrum uit te delen. ‘Dit kookboek helpt ouders om hun vaardigheden in de keuken stapsgewijs over te dragen aan hun kind. Voor je het weet, heb je een chefkok in huis’, aldus Dirk.

Dirk roept kanshebbers kookboek op te reageren

De supermarktketen roept geïnteresseerden die kans willen maken op een exemplaar op om voor 7 november te reageren op een facebookpost door aan te geven ‘wie jouw ‘kleine’ keukenhulp is.’ Vrijdag 8 november maakt Dirk de winnaars bekend.

Reageer op dit artikel