nieuws

Deal Jumbo en Marqt door ruzie afgeketst

Branche & Bedrijf 6738

Deal Jumbo en Marqt door ruzie afgeketst
Foto: Marqt

AMSTERDAM – De enorme onenigheid tussen de aandeelhouders was voor Jumbo reden om af te zien van overname van de alternatieve supermarktketen Marqt.

Dit heeft financieel topman Ton van Veen van Jumbo in de Telegraaf laten weten. Hij bevestigt dat Jumbo serieus naar Marqt heeft gekeken en enkele weken geleden heeft geconstateerd dat een transactie niet tot de mogelijkheden behoort. Daarbij speelde vooral een ‘verschillende visie op de toekomst en grote onderlinge verdeeldheid tussen de diverse aandeelhouders van Marqt’ een doorslaggevende rol.

Verkoop moet nog juridisch worden afgedwongen

Vandaag werd bekend dat de meerderheid van de aandeelhouders van Marqt overeenstemming heeft bereikt met Udea, het moederbedrijf van Ekoplaza, over verkoop van de formule. Dit moet echter nog juridisch worden afgedwongen. Ook moet de kartelwaakhond nog toestemming geven.

Verkoop formule voelt als ‘enorme nederlaag’

De Telegraaf meldt dat de verkoop van Marqt aan Udea voor sommige aandeelhouders als een ‘enorme nederlaag’ voelt. Marqt wilde vanaf de oprichting juist een luxe alternatief zijn voor Ekoplaza, maar heeft vanwege de noodlijdende situatie nu geen andere keuze meer. Een woordvoerster van Marqt doet er het zwijgen toe ‘omdat de zaak onder de rechter is.’

Reageer op dit artikel