nieuws

Coop sluit alle winkels aan bij Too Good To Go

Branche & Bedrijf 7180

Coop sluit alle winkels aan bij Too Good To Go

VELP – Coop sluit zich als eerste landelijke supermarktketen met vrijwel alle winkels aan bij antiverspillingsapp Too Good To Go.

Dit houdt in dat bijna alle van de ruim 300 winkels van de formule de komende tijd aan de app worden toegevoegd. De uitrol volgt na een succesvolle test bij 9 Coop-winkels.

Veel vraag naar pakketten

Er blijkt uit die test dat er ‘ontzettend veel vraag’ naar de pakketten is en er wordt ‘enthousiast gereageerd op de inhoud’, aldus Coop. Maarten Ebben, directeur Winkeloperatie bij Coop: ‘We merken dat we onze klanten hier een groot plezier mee doen. Dat is fijn, want voedselverspilling is een groot probleem. Coop draagt graag haar steentje bij aan het terugdringen ervan.’ Volgens Ebben is er tijd, moeite en liefde gestoken in de producten in de supermarkten, dus is verspilling zonde.

Producten rond de uiterste houdbaarheidsdatum

Bij vrijwel alle Coop-winkels zijn daarom binnenkort onder de naam ‘Magic box’ voordelige boodschappenpakketten verkrijgbaar via Too Good To Go. De box bevat producten tegen de uiterste houdbaarheidsdatum, die mogelijk anders na sluitingstijd in de container belanden. Een pakket is voor €4,99 verkrijgbaar en bevat voor ten minste €14,99 aan boodschappen.

Verschillende manieren om afvalstromen in te perken

Volgens Ebben past deze stap perfect binnen het duurzaamheidsbeleid van Coop: ‘Wij zetten ons op verschillende manieren in om onze afvalstromen in te perken en om goed eten beschikbaar te maken voor een brede doelgroep.’ Coop laat verder weten dat de supermarkt het betreurt dat er elk jaar in Nederland ‘tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten’ wordt verspild.

Miljoenste maaltijd in Nederland gered

De antiverspillingsapp is sinds januari 2018 actief in Nederland en werkt samen met verschillende supermarktketens en -ondernemers. Medio augustus claimde de app zijn miljoenste maaltijd in Nederland gered te hebben. Too Good To Go zei met het redden van 1 miljoen maaltijden een uitstoot van 2,5 miljoen kilo CO2 te hebben voorkomen. ‘Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden’, aldus Too Good To Go.

Reageer op dit artikel