nieuws

Aldi start modecollectie op basis van petfles

Branche & Bedrijf 4077

Aldi start modecollectie op basis van petfles

CULEMBORG – Aldi ontwerpt, in samenwerking met het duurzame label Trashcode, een duurzame modecollectie op basis van hergebruikte petflessen.

De collectie ligt onder de naam ‘Aldi x Trashcode: van fles naar fashion’ vanaf zaterdag 5 oktober in de Aldi-winkels. Het assortiment bestaat uit diverse items, zoals een kokerrok, strikblouse, boyfriend-blazer, tuniekjurk, shopper en een T-shirt.

In totaal 536.914 petflessen gerecycled

De lijn is gemaakt van polyester op basis van gerecyclede petflessen. In totaal zijn er voor de collectie 536.914 petflessen gerecycled. De flessen zijn geraapt uit zwerfvuil in China. Aldi wil met de collectie duurzame modeartikelen voor iedereen toegankelijk maken. Consumenten kunnen al vanaf €4,99 een item kopen.

Nieuwe grondstoffen sparen en afval verminderen

Aldi stelt dat recycling nieuwe grondstoffen spaart en afval vermindert. Deze wijze van productie verbruikt 70 procent minder energie, 75 procent minder CO2 en 86 procent minder water ten opzichte van traditionele polyester, aldus de discounter.

Foto's

Reageer op dit artikel