nieuws

AH test Nutri-Score op winkelniveau

Branche & Bedrijf 3849

AH test Nutri-Score op winkelniveau
Foto: Hak

ZAANDAM – Albert Heijn test vanaf vandaag het voedselkeuzelogo Nutri-Score op de winkelvloer. De test wordt uitgevoerd in een filiaal van de marktleider in Den Haag.

Dat meldt Albert Heijn in een posting op linkedin. Nutri-Score is één van de kandidaten voor de opvolging van het zogenoemde Vinkje dat enkele jaren geleden sneuvelde. Nutri-Score geldt als de belangrijkste kandidaat omdat ons omringende landen inmiddels voor dit systeem hebben gekozen. Het van oorsprong Franse Nutri-Score is al actief in België, terwijl ook Duitsland hier recent voor koos. In Nederland is de Consumentenbond een belangrijke pleitbezorger van het systeem.

Proef in Torenstraat in Den Haag

De proef van Albert Heijn wordt van 8 oktober tot en met 17 november uitgevoerd in een deel van het assortiment van de Albert Heijn aan de Torenstraat in Den Haag. ‘Tijdens deze proef krijgen klanten in één oogopslag een realistisch beeld van de voedingswaarde van een product’, aldus AH.

Keuze voor nieuw voedselkeuzelogo in 2020

In het zogenoemde Preventieakkoord is afgesproken dat er in 2020 een nieuw voedselkeuzelogo komt.  Nutri-Score loopt van A in donkergroen (gezond) tot E in rood (ongezond) en doet een beetje denken aan het energielabel. Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek recent dat een ruime meerderheid van de consumenten positief is over Nutri-Score.

Slechts 5 procent ziet helemaal niets in Nutri-Score

76 procent van de ondervraagden is het (helemaal) eens met de stelling ‘Het is een goede zaak als Nutri-Score op producten wordt vermeld’, slechts 5 procent is het hier (helemaal) niet mee eens. De bond deed het onderzoek onder duizend consumenten. In Nederland ging eerder Hak al over op Nutri-Score. In België is AH-zus Delhaize bezig om korting te geven aan klanten op basis van het voedsellogosysteem.

Reageer op dit artikel