nieuws

AH Sleen laat personeel klussen in dorp

Branche & Bedrijf 1684

AH Sleen laat personeel klussen in dorp
De AH in Sleen. Bron: google streetview

SLEEN – Albert Heijn in Sleen (gemeente Coevorden) laat zijn personeel klusjes in het dorp uitvoeren tijdens een noodgedwongen sluiting.

De supermarkt gaat vanwege een verbouwing vanaf 2 november tien dagen dicht. Supermarktmanager Susan Kortwijk laat weten graag iets terug te willen doen voor het dorp, meldt het Dagblad van het Noorden. ‘Hoewel Sleen een hechte dorpsgemeenschap is, merken we ook in de winkel dat er minder onderling contact is. Mensen weten elkaar makkelijker te vinden via social media, maar er is ook een groep die daar niet zo handig mee is.’

Vijftien personeelsleden geven het goede voorbeeld

In de nieuwe supermarkt komt er voor bezoekers een bord met vraag en aanbod van klusjes. Voor de opening geven vijftien personeelsleden zelf drie dagen lang het goede voorbeeld in AH-kleding. Ze organiseren begin november een bingo voor bewoners van een woonzorgcentrum, vervangen alle lampen in multifunctioneel centrum De Brink voor ledverlichting en helpen de basisscholen bij allerlei activiteiten. De bibliotheek denkt nog na over hoe de AH-werknemers kunnen worden ingezet. De AH in Sleen heeft in totaal honderd personeelsleden.

De boodschappen van de buren meenemen

Kortwijk wijst erop dat wat voor de één makkelijk op te lossen is, voor de ander een zware klus of zelfs onmogelijk kan zijn. Dat kan volgens haar het ophangen van een schilderij zijn, of het sjouwen met zware tassen. ‘Stel dat de buurman dezelfde dag ook naar de winkel gaat, dan kan hij makkelijk even de boodschappen van de buren meenemen. Maar mensen moet wel even van elkaar weten dat die behoefte er is.’

Drie dagen om producten in winkel te krijgen

Van zaterdag 9 november tot dinsdagmiddag 12 november heeft het AH-personeel de tijd om alle producten in de winkel te krijgen. De winkel opent vanaf woensdag 13 november om 11 uur weer zijn deuren.

Food Formule Jaarboek
Reageer op dit artikel