nieuws

AH Haaksbergen voert prikkelarm winkelen in

Branche & Bedrijf 4526

AH Haaksbergen voert prikkelarm winkelen in

HAAKSBERGEN – Bij Albert Heijn in Haaksbergen kunnen klanten op dinsdagochtend een uur lang prikkelarm winkelen.

Albert Heijn in Haaksbergen heeft dit uur, dat van 8 tot 9 uur ‘s ochtends plaatsvindt, vanaf deze week geïntroduceerd voor mensen die het anders moeilijk vinden om boodschappen te doen. Gisteren vond het prikkelarme uur voor het eerst plaats in de AH-vestiging, meldt Tubantia.

Klant moet gelegenheid krijgen rustig te winkelen

Teamleidster Rowan Kuipers van de kassa-afdeling laat de krant weten aan klanten niet te vragen of ze autisme hebben. ‘Ik denk dat dit bekender moet worden’, zegt hij. ‘We willen als Albert Heijn maatschappelijke betrokkenheid tonen. Mensen die van rust houden, moeten ook in de gelegenheid worden gesteld rustig te kunnen winkelen.’

Bordje met een vraagteken

In de winkel is bij de informatiebalie een bordje opgehangen waarop een vraagteken is afgebeeld. Bedoeling is dat klanten op die manier weten bij wie ze met hun vragen terecht kunnen. Om prikkels te voorkomen, rijden er ook geen medewerkers met karren rond om de voorraad brood en groente aan te vullen.

Geen bliepjes, muziek of intercom

In september 2018 opende Albert Heijn in Sint-Michielsgestel al een filiaal met iedere week één uur prikkelarm winkelen zonder bliepende kassa’s, muziek of een schallende intercom. Ook bijvullen was er tijdens dat prikkelarme uur niet bij. Bedoeling van die maatregelen is dat mensen die het anders moeilijk vinden om boodschappen te doen, zo prettig mogelijk kunnen winkelen.

Food Formule Jaarboek
Reageer op dit artikel