nieuws

Zutphen: super op zondag om 6.00 uur open

Branche & Bedrijf 2561

Zutphen: super op zondag om 6.00 uur open
Foto: ANP

ZUTPHEN – De gemeente Zutphen gaat de regels verruimen om het voor supermarkten mogelijk te maken op zondagochtend al om 6.00 uur de deuren te openen. Nu mogen de winkels op die dag op zijn vroegst om 11.00 uur open.

Dat meldt dagblad De Stentor. Een aantal supermarkten had aan de gemeente Zutphen gevraagd om de openingstijden op zondag te verruimen. Zes uur in de ochtend gaat hen echter ook weer te ver. Een drietal supermarkten meldt aan de krant van plan te zijn om wel eerder de deuren te openen.

AH XL verwacht geen héél vroege vogels

‘Wij openen graag vroeger, maar niet om zes uur al’, zo wordt bijvoorbeeld supermarktmanager Jos Slutter van de AH XL in de Gelderse plaats. ‘Het is goed dat supermarkten de vrijheid krijgen om op zondag open te gaan wanneer ze willen. Maar om zes uur in de ochtend staan er echt geen klanten op de stoep, ben ik bang.’ Ook Lidl zegt in Zutphen te kiezen voor 9.00 uur als de regelgeving open is. De Coop houdt vast aan 11.00 uur.

Spar kiest voor 8.00 uur als openingstijd

De AH XL is dankzij een eerdere ontheffing op dit moment al om negen uur open. De Spar in Zutphen kiest ervoor om 8.00 uur de deuren te openen als het voorstel van de gemeenteraad wordt aangenomen. ‘Wij hebben nadrukkelijk gevraagd om een eerdere openingstijd omdat de zondag typisch een dag is voor vroege gemaksaankopen’, legt ondernemer Martijn ten Berge uit. ‘Bovendien zitten wij tegenover het station en hebben wij ook op zondagochtend vroeg al veel aanloop van treinreizigers. Ik ben hartstikke blij met het besluit van het gemeentebestuur. Bang voor een gebrek aan personeel? Nee hoor. Als je dubbel uitbetaalt, komen ze echt wel werken.’

Reageer op dit artikel