nieuws

Vomar verwerft vier vestigingspunten

Branche & Bedrijf 7632

Vomar verwerft vier vestigingspunten
Foto: Vomar

ALKMAAR – Vomar opent dit jaar vier supermarkten op nieuwe vestigingspunten. Het gaat om een voormalige Boni-supermarkt, twee vestigingen van Coop en een winkel op een nieuwbouwlocatie.

Woensdag 25 september opent Vomar een supermarkt in het winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam, dit betreft een supermarkt die voorheen van Boni was. Op 1 november neemt Vomar de exploitatie over van de Coop-supermarkten in Uithoorn en aan het Dijkgraafplein in Amsterdam, die na een grondige verbouwing later die maand de deuren zullen openen onder de vlag van Vomar. Op zaterdag 2 november opent tenslotte de nieuwbouw-Vomar in Ter Aar waarvoor het supermarktbedrijf lange tijd juridische strijd moest leveren.

Omzetgroei van Vomar groeit tot boven 10 procent

Topman Aart van Haren van het supermarktbedrijf is blij met de ontwikkelingen. ‘2019 is tot dusver al een buitengewoon succesvol jaar voor Vomar. Na jaren van grote groei in 2017 en 2018 weten we ons succes in 2019 zelfs verder te versnellen met meer dan 10 procent omzetgroei, waarmee we op autonome basis nu al voor het derde jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland zijn. Dat we niet stil blijven zitten is duidelijk met het toevoegen van 4 nieuwe Voordeelmarkten aan de bestaande 65 vestigingen dit najaar.’

Nieuw distributiecentrum en verdubbeling centrale bakkerij

De toevoeging van de vier winkels betekent niet het einde van de groei van Vomar. De onderneming wil samen met vastgoedtak Hoorne Vastgoed blijven werken aan verbetering en uitbreiding van het winkelbestand binnen de grenzen van het marktgebied dat begrenst wordt door Den Helder, Leiden, Utrecht en Almere. Op 15 oktober opent Vomar een nieuw distributiecentrum voor vers in Alkmaar, terwijl gewerkt wordt aan verdubbeling van de centrale warme bakkerij in dezelfde plaats. Deze moet in het voorjaar van 2020 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel