nieuws

Supers gaan tabaksdeadline halen

Branche & Bedrijf 1586

Supers gaan tabaksdeadline halen
Foto: ANP

DOETINCHEM – Supermarktformules liggen op schema om aan de wettelijke eis te voldoen van het uitstalverbod van tabak dat 1 juli volgend jaar ingaat.

Dekamarkt, Jumbo, Dirk, Spar en Deen zijn al langer bezig met het afdekken van tabaksartikelen en voldoen vaak al aan de wettelijke eisen. Supermarkten verwachten geen probleem met het halen van de tabaksdeadline van de overheid.

AH, Coop en Plus moeten nog beginnen

Albert Heijn, Plus en Coop moeten nog beginnen met afdekken. Zelfs in recent opgeleverde winkels van Albert Heijn zijn tabaksartikelen nog niet afgedekt. De marktleider heeft zijn vaste interieurbouwer een inventarisatie laten doen waarbij de kasten zijn opgemeten. Vanaf januari worden deuren voor de kasten geplaatst. Bij sommige oude winkels worden dat mogelijk gordijnen. De operatie moet voor 1 juli 2020 zijn afgerond.

Plus bereikt doel nog dit jaar

Plus meldt dat nog dit jaar de tabakswaren in de winkels afgedekt zijn. ‘Het hele proces wordt – in
samenwerking met alle ondernemers – door Plus gecoördineerd. Op 16 december moet de operatie zijn afgerond.’

Coop heeft voorstel gedaan met interieurbouwer

Ook Coop maakt werk van het afdekken, vertelt een ondernemer die een uitnodiging kreeg voor een clusterbijeenkomst aangaande het onderwerp. ‘Coop heeft ook al een voorstel gedaan waarbij de vaste interieurbouwer dit gaat regelen. Maar wellicht regel ik zelf iets.’

Reageer op dit artikel