nieuws

Stach overgenomen door cateraar Vermaat

Branche & Bedrijf 3505

Stach overgenomen door cateraar Vermaat
Amsterdamse Stach-vestiging op Google Streetview

AMSTERDAM – Maaltijdwinkelketen Stach is overgenomen door cateringsbedrijf Vermaat. Stach ziet onder meer groeikansen in Duitsland.

Vermaat, cateraar uit IJsselstein, heeft een meerderheidsbelang gekocht in de Amsterdamse keten. Het Financieele Dagblad schrijft dat het bedrijf onder de nieuwe eigenaar wil groeien in binnen- en buitenland. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

‘Duitsland superinteressante markt voor Stach’

‘Ik wilde graag de volgende stap zetten in professionaliteit en groei’, zegt Stach-oprichter Stach Schaberg tegen de krant. ‘Met Vermaat hebben we ambitieuze plannen. We gaan bijvoorbeeld winkels openen in het Groninger Forum en WTC Schiphol. Verder denk ik dat Duitsland een superinteressante markt is voor Stach.’ Schaberg zegt verder te kijken naar nieuwe vestigingen in hotels en in kantoorpanden.

‘Vrijheid met professionele partij op achtergrond’

Schaberg, die in 2011 begon met zijn eerste eetwinkel, blijft ‘in principe’ 3 tot 5 jaar aan als directeur van Stach. Ook houdt hij een minderheidsbelang in het bedrijf. ‘Ik blijf degene die het assortiment bepaalt en of er nieuwe winkels komen. Die vrijheid voelt goed, met een professionele partij die me ondersteunt op de achtergrond.’

Zelf heeft hij zijn formule uitgebreid tot een keten met 19 vestigingen en 250 medewerkers. De meeste winkels zijn nog in Amsterdam te vinden, maar ook in Utrecht, Haarlem en Overveen staat ‘Stach’ op ten minste één gevel. De verkoop van zijn keten is voor hem nodig nu zijn taken te veel gericht zijn op het managen. ‘Ik ben meer de creatieve man. Vermaat heeft een servicecenter, waar ze finance en hr voor ons kunnen doen. Dan kunnen wij doen waar we goed in zijn: innovatief blijven en foodtrends ontwikkelen’, aldus de Stach-oprichter.

Vermaat zelf ook in de verkoop

Vermaat, een van de vier grootste cateraars van Nederland, levert onder meer aan ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants en musea. De cateraar wordt mogelijk zelf ook verkocht, schrijft het FD. De eigenaar van het bedrijf, de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group, heeft het in de etalage gezet. Verkoop zou inclusief schulden minstens €750 miljoen moeten opbrengen. In 2015 betaalde Partners Group nog €390 miljoen aan de neven Paul en Kees Vermaat, de toenmalige eigenaren.

Reageer op dit artikel