nieuws

Picnic in top-3 populaire start-up-werkgevers

Branche & Bedrijf 925

Picnic in top-3 populaire start-up-werkgevers

AMSTERDAM – Onlinesuper Picnic staat op de derde plaats van meest populaire Nederlandse start-ups om voor te werken.

Dat blijkt uit een top-10 die Linkedin heeft opgesteld. Andere populaire start-ups om voor te werken zitten in branches als automotive, IT, internet en transport.

Python, Java en SPSS

Picnic trekt vooral medewerkers aan op de werkgebieden operationeel, marketing en ondersteunend. Ze hebben topvaardigheden als Python, Java en SPSS, somt LinkedIn op. In totaal heeft de onlinesuper wereldwijd nu 945 medewerkers in dienst.

Picnic en FNV

Vakbond FNV kaart juist regelmatig aan dat Picnic-medewerkers klagen over hun werkgever. In augustus werd nog een actie door de bond aangekondigd, ditmaal over het hoge percentage flexwerkers bij de websuper. Andere ruzies tussen de partijen gaan onder meer over arbeidsomstandigheden, cao’s en de hoogte van de beloning voor medewerkers. Picnic is op zijn beurt teleurgesteld over de houding van FNV. ‘De FNV wil niet accepteren dat wij al heel lang kijken naar goed werkgeverschap. Ze willen niet met ons in gesprek’, zei topman Michiel Muller eerder in een interview met Distrifood.

Linkedin top-10

Dit is het eerste jaar dat een lijst met populaire start-ups in Nederland verschijnt. De lijst bevat volgens Linkedin ‘jonge bedrijven die op indrukwekkende wijze de aandacht trekken van professionals in Nederland’. Het zijn bedrijven die snel groeien, in verschillende bedrijfstakken actief zijn, het beste talent aantrekken en vaak een impact hebben op de manier waarop we werken en leven. Voor het onderzoek zijn ‘miljarden acties van 645 miljoen Linkedin-leden’ geanalyseerd. Daarbij keek het platform vooral naar personeelsgroei, interesse in de vacatures, de interacties van leden met het bedrijf en medewerkers en hoe goed de start-ups talent weten aan te trekken. Bedrijven in de lijst zijn maximaal 7 jaar operationeel in Nederland en hebben ten minste 50 medewerkers.

Reageer op dit artikel