nieuws

Picnic breidt bezorging uit naar Enschede

Branche & Bedrijf 1241

Picnic breidt bezorging uit naar Enschede

ENSCHEDE – Picnic breidt in oktober zijn bezorgingsactiviteiten uit naar Enschede.

De online supermarkt gaat in Enschede de weg op met tien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers, meldt het AD. Mede-oprichter van Picnic Michiel Muller verwacht voor 2020 15 elektrische autootjes en 45 bezorgers nodig te hebben. Klanten krijgen hun boodschappen geleverd vanuit distributiepunt aan de Twekkeler Es in de Twentse gemeente.

‘Levendige stad met hardwerkende mensen’

Muller noemt Enschede ‘een levendige stad met veel hardwerkende mensen. Veel huishoudens hebben een bomvolle agenda’. Volgens Muller kan de komst van Picnic hen helpen hun tijd zo efficiënt mogelijk te besteden, doordat ze geen tijd meer kwijt zijn aan supermarktbezoeken.

Picnic inmiddels in tientallen steden actief

De bezorgwagentjes van Picnic zijn inmiddels in veel gemeenten een bekende verschijning. Nadat de online supermarkt bijna vier jaar geleden met vier autootjes startte in Amersfoort, steeg het aantal klanten volgens het bedrijf naar ruim 300.00, verdeeld over 75 steden.

Enschede is onderdeel van landelijke uitrol

De uitbreiding naar Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol. Muller benadrukt dat de supermarkt naast de reguliere boodschappen ook veel streekproducten aanbiedt, waarbij Picnic streeft naar samenwerking met lokale ondernemers.

Reageer op dit artikel