nieuws

Lemele verliest zijn dorpssuper

Branche & Bedrijf 4534

LEMELE – Het Overijsselse dorp Lemele moet het voortaan zonder dorpssupermarkt Klein Horsman stellen. Dat de dorpssuper door Jumbo-ondernemer Rudy Veldkamp uit Den Ham is overgenomen, zoals een regionale krant meldt, is onzin, zegt de Jumbo-franchiser.

Lemele verliest zijn dorpssuper
Dorpssupermarkt Klein Horsman in Lemele. Foto: Google Streetview.

De dorpssupermarkt  in het circa 1300 inwoners tellende Lemele sluit wegens gebrek aan klandizie de deuren. Dat zegt Wim Klein Horsman, eigenaar van de dorpssuper in De Stentor. Op de schuifdeuren deur van de winkel, waartussen de dorpsondernemer poseert, hangen A4’tjes met onder meer de tekst: ‘Overgenomen door Jumbo Veldkamp in Den Ham.’ En een tweede A4’tje met het telefoonnummer van de Jumbo van Veldkamp, met de mededeling dat klanten voortaan daar, of online, boodschappen kunnen bestellen.

‘Probeert klanten te sturen’

Voor het bestellen van boodschappen zijn de klanten van de dorpssuper uiteraard welkom. Maar dat Veldkamp iets van doen heeft met de sluiting, of de winkel heeft overgenomen, is volstrekte onzin, zegt Veldkamp. ‘Wim Klein Horsman en ik kennen elkaar al jaren en ik leverde soms iets aan hem. Hij probeert op deze manier zijn klanten naar mij te sturen.’

Misverstand

De Jumbo-man helpt het misverstand het liefst zo snel mogelijk uit de wereld. ‘Ik kreeg al vragen of de winkel weer opengaat, terwijl ik er helemaal niks mee van doen heb.’ Hij heeft inmiddels contact opgenomen met de regionale krant en die gaat er volgens hem aandacht aan besteden. ‘Het is jammer dat ze niet hebben gebeld, dan was dit misverstand nooit ontstaan.’ Het zou ook een utopie zijn te denken dat Jumbo-ondernemer Veldkamp wel een toekomst zou zien in de dorpswinkel. ‘Klein Horsman is niet voor niks per direct gestopt’, aldus Veldkamp.

Dorp deed niet genoeg inkopen

Met het sluiten van de winkel komt er een einde aan meer dan 100 jaar kruidenieren in Lemele door de familie Klein Horsman. Dorpsbewoners hebben het aan zichzelf te wijten dat ze nu de winkel, geldautomaat en het postagentschap kwijt zijn, zegt Klein Horsman in de regionale krant. ‘Iedereen vindt het jammer dat de supermarkt dichtgaat, maar dan hadden ze hier maar meer moeten kopen. Zo simpel is het.’

 

 

Reageer op dit artikel