nieuws

Jumbo laat weer sparen voor Verstappen-auto

Branche & Bedrijf 15767

Jumbo laat weer sparen voor Verstappen-auto
Foto: EPA

VEGHEL – Jumbo-klanten kunnen vanaf woensdag weer sparen voor een replica van een racewagen van F1-coureur Max Verstappen.

Het gaat om een schaalmodel (schaal 1:24) van de RB15 waarmee Verstappen de GP Oostenrijk heeft gewonnen. Klanten ontvangen een spaarzegel bij elke €10 aan boodschappen. Voor een volle spaarkaart zijn 25 zegels nodig. Vervolgens krijgt de klant een code waarmee hij de raceauto voor €4,99 kan bestellen. De spaaractie loopt van woensdag 11 september tot en met dinsdag 1 oktober 2019, ‘zolang de voorraad strekt‘.

Tour met de racewagen

In het kader van de spaaractie verzorgt Jumbo tevens een tour door het land met Verstappens raceauto. Vanaf 13 september rijdt een vrachtwagen van de ene naar de andere Jumbo-supermarkt met daarin de auto. ‘Speciaal voor de Jumbo-spaaractie kun jij de vette raceauto bij ruim 50 Jumbo-winkels met eigen ogen zien’, aldus de keten. De komende vrijdagen, zaterdagen en zondagen maakt de vrachtwagen vijf stops per dag. Zo gaat hij de eerste tourdag naar Stadskanaal, Beilen, Meppel, Zwolle en Apeldoorn.

Herhaling spaaractie 2018

In 2018 konden Jumbo-klanten ook sparen voor een replica van de racewagen. Het ging toen om een schaalmodel van de RB14. Het resulteerde in een flink aantal klachten op social media. De voorraad was te snel op, meenden ze. Met name op Jumbo’s Facebook-pagina deden klanten hun beklag. ‘Eindelijk het kaartje vol gespaard en wat blijkt: Jumbo heeft geen auto’s meer! Wat een leuke spaaractie was het weer! Je krijgt geen tijd om iets bij elkaar te sparen! Laatste keer dat ik iets spaar bij de grote allemachtige Jumbo. Er is nu een klein manneke aan het huilen, bedankt Jumbo’, was één van de reacties. Ook op Twitter merken mensen op geen voucher meer te kunnen printen. Jumbo zei in een reactie dat er geen tekort was aan spaarauto’s. ‘Het aantal auto’s is precies afgestemd op het aantal uitgegeven spaarcodes. Juist omdat wij weten hoe geliefd deze auto’s zijn en wij onze klanten graag blij willen maken, luistert dit heel nauw’, zei Jumbo-woordvoerder Anya Pieroen.

Jumbo: ‘Wees er razendsnel bij’

Of er dit jaar meer replica’s op voorraad liggen, is momenteel onbekend. Wel dekt Jumbo zich alvast in bij de lijst met veelgestelde vragen. Op de vraag ‘Ben ik verzekerd van een raceauto als ik een volle spaarkaart heb?’ meldt de keten dat dat niet het geval is. ‘Het is belangrijk om je volle spaarkaart zo snel mogelijk in te ruilen voor een bestelcode. Pas als je de bestelcode gebruikt hebt om de raceauto te kopen, ben je verzekerd van het schaalmodel. Wees er, net als Max Verstappen, dus razendsnel bij.’

Reageer op dit artikel