nieuws

Hema begint test met zelfscan met mobiel

Branche & Bedrijf 674

Hema begint test met zelfscan met mobiel
Foto: ANP

HAARLEM – Warenhuisketen Hema zet zijn eerste stappen op het gebied van zelfscanning. Klanten kunnen met hun smartphone schapkaartjes scannen en vervolgens bij de uitgang bij een terminal afrekenen.

Dat meldt Retailtrends op basis van een filmpje dat door chief information officer Carsten Klomp van Hema op Linkedin is geplaatst. Het betreft een test die is uitgevoerd in Haarlem.

Koppeling zelfscan aan webwinkel

Bijzonder is dat de dienst ook is gekoppeld aan de webwinkel van Hema. Wanneer een product niet op voorraad is, kunnen klanten toch het de qr-code op het schapkaartje scannen om het product vervolgens de volgende dag gratis thuisbezorgd te krijgen.

Klanten kunnen rijen omzeilen

Voor de nieuwe dienst werkte Hema Innovation Lab samen met NowLab. ‘Met de schapscanner kunnen klanten door de winkel lopen, winkelen zoals ze willen en rijen omzeilen’, zo wordt een woordvoerder van Hema geciteerd.

Dit najaar pilotwinkels van Hema met AH

Het warenhuis is onder de nieuwe eigenaar Marcel Boekhoorn in hoog tempo aan het vernieuwen. Zo komen artikelen van Hema te liggen in Franse supermarkten en is het bedrijf in Nederland begonnen met de verkoop via Wehkamp. Later dit jaar volgen de eerste pilotwinkels van vestigingen waarin Hema samenwerkt met Albert Heijn. De pilotwinkels komen in Utrecht en Rotterdam.

Reageer op dit artikel