nieuws

Gratis groenten bij AH voor ‘bewegende klant’

Branche & Bedrijf 4813

Gratis groenten bij AH voor ‘bewegende klant’
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Leidschendam / bij Albert Heijn XL wordt op de agf een proef uitgevoerd met 'dry misting'. Het opmerkelijke is dat verpakte groente ook onder de mist zitten. Die mist komt uit een vernevelaar

EINDHOVEN – Albert Heijn Strijp in Eindhoven geeft gratis groente aan buurtbewoners die van de bank afkomen en gaan bewegen.

In een pilot van de AH van multifranchiser van ondernemer John van Doormalen, die  samen met Eindhoven Vitaal wordt gehouden, kunnen klanten zogenaamde fitcoins verdienen door te gaan bewegen. Ze kunnen die inwisselen voor groentepakketten bij de supermarkt. Dat blijkt aan te slaan. In tien minuten tijd waren de zestig beschikbare pakketten uitverkocht.

Duizend stappen voor een fitcoin

Klanten sparen de fitcoins via een app die activiteiten meet. Duizend stappen leveren een fitcoin op, evenals tien minuten fietsen, meldt het Eindhovens Dagblad. De fitcoins kunnen worden ingewisseld voor extraatjes waaronder de groentepakketten van de AH aan de Strijpsestraat.

Verspilling tegengaan

Voor de  AH-vestiging snijdt het mes aan twee kanten. De voedselpakketten zijn gevuld met producten die dicht tegen de houdbaarheidsdatum zitten waardoor voedselverspilling wordt tegengegaan. ‘De combinatie met het laten bewegen van mensen vind ik een heel sympathiek idee’, zegt supermarktmanager Mireille Withagen in  de krant.

Eindhoven Vitaal wil uitbreiden

Withagen benadrukt dat het een proefproject betreft en uitsluitend is bedoeld voor inwoners van de omringende wijk waar AH  Strijp is gevestigd. Eindhoven Vitaal, dat meer mensen aan een gezondere leefstijl wil helpen, is enthousiast en ziet graag uitbreiding. ‘Het hele Brainportverhaal is natuurlijk geweldig, maar er zijn ook twintigduizend mensen in aandachtswijken die gewoon niet mee kunnen komen’, aldus initiatiefnemer Peter Verbeek van Eindhoven Vitaal in het ED. Hij hoopt de pilot verder uit te kunnen breiden en wil samen met John van Doormalen, die twaalf AH’s in de regio heeft, kijken of de pilot verder is uit te rollen.

Reageer op dit artikel