nieuws

Geldloper in AH overvallen

Branche & Bedrijf 1350

Geldloper in AH overvallen
Foto: Shutterstock

HONSELERSDIJK – Twee gewapende overvallers hebben maandag een geldloper van een waardetransport in een vestiging van Albert Heijn overvallen.

De met bivakmutsen gemaskerde daders bedreigden maandagochtend iets voor 9.00 uur met een vuurwapen de geldloper van het waardetransport. Ze gingen er vervolgens vandoor in een klaarstaande vluchtauto. Dat meldt Omroep West.

Getuigen

Klanten van de supermarkt, die bij de kassa  stonden, zagen de overval pal onder hun neus gebeuren, vertelt een getuige die naar eigen zeggen op nog geen drie meter afstand stond. ‘Je wilt wel wat doen, maar dat gaat niet want die gasten hebben een wapen. Meer dan filmen kunnen we niet doen. Het liefste wil je ze pakken, maar dat gaat niet’, vertelde hij aan de regionale omroep.

Pinautomaat leeggehaald

De overvallers haalden volgens deze getuige de pinautomaat leeg toen die  werd bijgevuld. Ze waren volgens hem in regenpakken gekleed. Tijdens  de overval was het volgens de getuige muisstil in de  supermarkt. ‘Normaal hoor je mensen praten, maar iedereen stond nu vol verbazing te kijken. Ze hebben de hele inhoud van de pinautomaat meegenomen.’ Hoe groot de buit is, is niet bekend.

Klopjacht

De vermoedelijke vluchtauto  werd al kort na de overval brandend teruggevonden bij een kassencomplex.  De brandende auto had dezelfde cijfers in het kenteken. De politie ontketende een klopjacht en zocht met speurhonden, een politiehelikopter en surveillanceauto’s naar de drie verdachten, meldt website In de buurt Westland. De drie daders zouden verder te voet zijn gevlucht, meldde een andere getuige die ze zag vluchten. De politie verspreidde een signalement van de daders en vraagt getuigen zich te melden.

Winkel in middag weer open

De lokale site Westlanders.nu meldt dat het AH-filiaal in de middag weer open was en dat klanten weer af en aan reden alsof er niets was gebeurd.

 

Reageer op dit artikel