nieuws

Enschede krijgt supermarkt in oude Melkhal

Branche & Bedrijf 1947

Enschede krijgt supermarkt in oude Melkhal
Foto: Shutterstock

ENSCHEDE – De voormalige Melkfabriek in Enschede krijgt een ‘duurzame’ supermarkt met producten van eigen bodem.

Daarnaast verrijzen er in de Melkhal kantoorpanden en een stadsherberg, meldt Tubantia.

Voedsel van Twentse bodem

Het is nog niet duidelijk welke formule er komt in de oude Melkfabriek. Projectontwikkelaar Daniël Spikker zegt nog in onderhandeling te zijn met supermarktketens. Zeker is dat het een supermarkt wordt met veel biologische producten, waarbij ruimte is voor voedsel van Twentse bodem. Het moet volgens Spikker de duurzaamste supermarkt van Twente worden. Daarbij kan worden gedacht aan vlees van koeien uit de omgeving of in Twente gemaakte kaas. Een flink deel in de Melkhal is gereserveerd voor de supermarkt.

Mogelijk ook brouwerijpub of koffiebranderij

Het pand, met nu nog graffiti op de muren en vogelpoep op de grond, herbergt naast de supermarkt straks kantoorpanden op de eerste verdieping. Op de begane grond komt horeca. Ondernemer Harald Droste opent ‘Droste’s Herberg’, een restaurant met Twentse producten. Volgens Spikker hoort een brouwerijpub of koffiebranderij met binnenterras tot de mogelijkheden.

Stadsherberg met dertig kamers

Bedoeling is dat bij mooi weer het terras buiten is geopend. De herberg in de Melkhal krijgt ook een binnenterras. Op het terrein rond de hal verrijst een stadsherberg met ongeveer dertig hotelkamers.

Kopers kunnen ‘droomhuis’ bouwen

Rond de Melkhal zijn de meeste kavels van het drie hectare grote terrein al vergeven. Het gaat om in totaal 35 kavels waar kopers hun ‘droomhuis’ kunnen bouwen, waarbij een stadsbouwmeester het overzicht houdt. Op de eerste verdieping is de eerste kantoorruimte inmiddels verhuurd.

Reageer op dit artikel