nieuws

Dirk voor het eerst naar Gouda

Branche & Bedrijf 5388

Dirk voor het eerst naar Gouda
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Alblasserdam - opening filiaal Dirk

GOUDA – Supermarktketen Dirk opent op 5 november zijn eerste vestiging in Gouda.

Dat blijkt uit een bericht op Twitter. Op Dirks vacaturesite staan inderdaad vacatures open in Gouda.

Winkelcentrum Goverwelle

Het gaat om een filiaal in winkelcentrum Goverwelle. Het winkelcentrum wordt momenteel volledig opgeknapt. Onlangs leverde dit een vernieuwde Albert Heijn op, schreef Degouda.nl begin augustus. De supermarkt is ‘na een ingrijpende verbouwing weer open met een aantrekkelijke, moderne winkel’. De werkzaamheden aan het winkelcentrum zijn naar verwachting medio oktober klaar.

‘Prijsvriendelijke supermarkt, waarschijnlijk Dirk’

In 2015 werd de komst van Dirk naar het winkelcentrum in Gouda al aangekondigd. Zo meldde dezelfde lokale nieuwssite dat er een nieuwe supermarkt zou komen ‘in een prijsvriendelijk segment’, ‘waarschijnlijk een Dirk van den Broek’. De verwachting was dat in 2017 aan het winkelcentrum gewerkt zou worden.

Dirk in Gouda

Twee jaar later dan gehoopt en twee weken na de heropening van het winkelcentrum, is het zo ver. Het gaat om de eerste vestiging van de keten in de Zuid-Hollandse stad. Volgens Distrifood Dynamics telt Gouda wel onder andere vier Albert Heijn-winkels, drie Lidl-winkels en twee Jumbo-, Hoogvliet- en Coop-supermarkten. Een derde Coop is aanstaande.

Reageer op dit artikel