nieuws

Deuren Jumbo Barneveld openen door storing

Branche & Bedrijf 6941

Deuren Jumbo Barneveld openen door storing
Archieffoto Jumbo. Foto: Diederik van der Laan

BARNEVELD – De deuren van de Jumbo aan de Nieuwe Markt in Barneveld zijn zondagavond plotseling open gegaan door een stroomstoring.

Door een technisch mankement schoven de deuren op zondagavond plotseling opzij, meldt de Barneveldse Krant. De politie reageerde alert om de winkel snel te beveiligen.

Jumbo-medewerker en politie snel ter plaatse

Volgens filiaalmanager William Brink van de Jumbo in Barneveld was een collega die vlakbij de supermarkt woont snel ter plaatse, evenals de politie. Volgens hem is er niemand de winkel ingegaan die daar niet moest zijn. Tot zijn opluchting is er ook niets meegenomen.

Op meerdere plekken deuren van het slot gesprongen

Brink heeft geen idee hoe het kan dat de beveiliging van de deuren op deze manier op de stroomstoring reageerde. Hij stelt dat technici van Jumbo vandaag komen kijken om het euvel te onderzoeken. De manager noemt het incident ‘natuurlijk niet handig’. Volgens Brink zijn vanwege de stroomstoring op meerdere plekken in het Gelderse dorp deuren van het slot gesprongen.

Toekomstige discussie openstelling supermarkten op zondag

De vraag of Jumbo met deze spontane opening vooruitloopt op een eventuele toekomstige discussie over openstelling van supermarkten op zondag, kan Brink niet beantwoorden. Hij stelt dat die grap onder het personeel ook is gemaakt en wijst erop dat het ‘van deze tijd is’ dat winkels hun deuren openen op zondag. Hij zegt er zelf vrede mee te hebben dat supermarkten in Barneveld op zondag gesloten blijven. Brink: ‘Laat ik het anders zeggen: wij gaan daar niet over.’

Reageer op dit artikel