nieuws

Criminelen dreigen agf-bedrijf met liquidaties

Branche & Bedrijf 22923

Criminelen dreigen agf-bedrijf met liquidaties

HEDEL – Agf-toeleverancier De Groot Fresh Group is door criminelen bedreigd en afgeperst. Daarbij werd ermee gedreigd om een willekeurige medewerker van het bedrijf te liquideren.

Twee verdachten zijn inmiddels door de politie opgepakt, maar de sterke arm van de wet houdt er rekening mee dat er nog meer mensen betrokken zijn bij de zaak, zo schrijft AD. De afpersers eisten een bedrag van €1,2 miljoen van het bedrijf. De criminelen hielden De Groot Fresh Group mogelijk  verantwoordelijk voor het verlies van 400 kilo cocaïne die verstopt was in een fruittransport vanuit Zuid-Amerika. De partij harddrugs werd ontdekt voordat deze door de misdadigers kon worden opgepikt.

Dreiging met extreem geweld

In een sms-bericht kregen de eigenaren van De Groot Fresh Logistics te horen dat als ze niet over de brug kwamen een willekeurige medewerker zou worden geliquideerd. Bovendien werd gedreigd met ‘extreem geweld’ als de politie werd ingeschakeld. Dat deed de onderneming toch. De eigenaren van het familiebedrijf en de onderneming staan sindsdien onder beveiliging. Personeel is vorige week ingelicht over de lopende strafzaak.

Twee verdachten zwijgen bij de rechter

De politie heeft mannen van 32 en 34 opgepakt, die deze week voor het eerst voor de rechter stonden. Zij deden er daar en bij de politie het zwijgen toe. Een verdachte stelt via zijn advocaat ‘hooguit een loopjongen’ te zijn. De ander ontkent iedere betrokkenheid. De Groot Fruit Logistics is vaker slachtoffer van drugscriminelen die misbruik maken van transporten vanuit Zuid-Amerika. Dat leidde eerder tot arrestaties.

Reageer op dit artikel