nieuws

Beesel raakt dorpssuper CoopCompact kwijt

Branche & Bedrijf 3723

Beesel raakt dorpssuper CoopCompact kwijt

BEESEL – De CoopCompact in het Limburgse Beesel sluit een jaar eerder dan gepland. Volgens ondernemer Lücker had de sluiting voorkomen kunnen worden.

Beesel, een gemeente van ruim 2500 inwoners onder de rook van Roermond, raakt met de sluiting zijn enige supermarkt kwijt, meldt de Limburger. De dorpswinkel ter grootte van 375 vierkante meter gaat op 5 oktober dicht, een jaar eerder dan aangekondigd. In 2008 werd de Beeselse buurtsuper nog uitgeroepen tot de beste van Nederland.

Geen financiële ondersteuning van Coop-hoofdkantoor

Franchiseondernemers Marc en Caroline Lücker kregen vorig jaar bericht van Coop dat het huurcontract bij de eigenaar van het pand in de dorpskern per november 2020 zou worden opgezegd. Ze laten weten dat ze graag verder wilden, maar dat het hoofdkantoor vanwege de hoge kosten geen toekomst zag in het dorp. Het ondernemerspaar kreeg om die reden geen financiële ondersteuning van het hoofdkantoor, waardoor het onvermijdelijk was te bezuinigen en personeel te ontslaan. Volgens Lücker treft Coop echter geen blaam en had het hoofdkantoor op een gegeven moment geen andere keus.

Verzoek voor een lening afgewezen door gemeente

Lücker laat weten dat volgens hem de sluiting voorkomen had kunnen worden met meer inspanningen van de gemeente, de woningstichting en de lokale politiek. Een verzoek voor een lening werd volgens hem door de gemeente afgewezen. Wethouder Heesakkers bestrijdt dat de politiek iets te verwijten valt. Volgens haar is de gemeente juist bezig alle kernen ‘toekomstbestendig te maken’. Van een verzoek voor een lening is haar niets bekend.

Reageer op dit artikel