nieuws

Anita Wetterhahn volgt Gies op bij Spar

Branche & Bedrijf 1824

Anita Wetterhahn volgt Gies op bij Spar
Een Spar City-vestiging. Foto: Joris Telders

WAALWIJK – Anita Wetterhahn-Reijnen treedt op 1 januari 2020 aan als commissaris bij Spar Holding BV. Zij volgt in die rol de terugtredende Andries Gies op.

Dat meldt Spar in een persbericht. Wetterhahn is in de supermarktbranche vooral bekend als voormalig commercieel-directeur bij Jan Linders. Daarna was ze als directeur verantwoordelijk voor snoepketen Jamin en fungeerde ze als directeur retail bij NS Retail, dat de winkelactiviteiten op de stations aanstuurt.

Spar is eigendom van Sligro en Plus

Wetterhahn neemt namens de Spar-ondernemers plaats in de raad van commissarissen bij Spar. De formule is in Nederland eigendom van Sligro Food Group en Plus Retail. De raad van commissarissen bestaat uit vertegenwoordigers van de eigenaren, voormalig Emté-directeur Kees Kiestra, chief financial officer Rob van der Sluijs van Sligro en Plus-topman Duncan Hoy zijn de andere leden. Voorzitter van de raad van commissarissen is Sakia van Walsum, die in het verleden onder meer bij Heineken en Mona actief was.

Andries Gies was acht jaar lang commissaris

Andries Gies zat namens de Spar-ondernemers acht jaar in de raad van commissarissen. Hij heeft een lange geschiedenis als topmanager in de supermarktwereld achter de rug, onder meer als een van de architecten achter de Super de Boer-formule. Spar heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een toeleverancier van buurtsupermarkten tot een bedrijf dat succes boekt met City- en University-stores alsmede snelle uitbreiding langs de snelwegen in samenwerking met benzinebedrijven. De formule wordt geleid door John van der Ent.

Reageer op dit artikel