nieuws

Aldi definitief niet op Vlietstraterrein Franeker

Branche & Bedrijf 880

Aldi definitief niet op Vlietstraterrein Franeker

LEEUWARDEN – Aldi mag zich van de Raad van State definitief niet vestigen op het voormalige terrein van Vlietstra aan de Harlingerweg in Franeker.

De Raad van State volgt met die beslissing in hoger beroep de weigering van de gemeente en de rechtbank, meldt de Leeuwarder Courant. In 2016 weigerden de gemeente Waadhoeke om RetailPlan en Aldi Drachten toestemming te geven om aan de Harlingerweg een supermarkt te vestigen. Met deze nieuwe uitspraak van de Raad van State kunnen de plannen van de discounter definitief de prullenbak in. Eind 2017 zette de rechtbank Noord-Nederland al een streep door de plannen van Aldi.

Waadhoeke wil geen supermarkt vlak buiten centrum

De gemeente Waadhoeke voert al jaren het beleid dat het geen supermarkt wil vlak buiten het stadscentrum. Volgens het gemeentebestuur maken leegstand en krimp het noodzakelijk om de kwetsbare binnenstad vitaal te houden. Een Aldi net buiten het centrum zou een negatieve uitwerking op het winkelaanbod in het centrum hebben, is de gedachte. De gemeente weigerde daarom vanaf het begin om aan Aldi een omgevingsvergunning te verstrekken.

Reageer op dit artikel