nieuws

AH in zee met ING Betaalverzoek

Branche & Bedrijf 2469

AH in zee met ING Betaalverzoek
Foto: AH

ZAANDAM – Bezorgklanten van Albert Heijn kunnen er vanaf vandaag voor kiezen om hun boodschappen aan de deur te betalen met ING Betaalverzoek. Deze optie vormt een aanvulling op de mogelijkheid om met pin te betalen.

‘Met deze toevoeging maakt Albert Heijn het betalen van online bestelde boodschappen nog makkelijker’, schrijft het supermarktbedrijf in het persberich. De service is bij een aantal klanten al getest, waarbij bleek dat de meerderheid van de klanten er de voorkeur aan gaf om met een betaalverzoek te betalen in plaats van met pin.

AH is eerste supermarkt die betaalmethode aanbiedt

ING Betaalverzoek is een variant op het wat bekendere Tikkie, waarbij mobiel afrekenen een stuk makkelijker wordt gemaakt. Het betalen van dit soort betaalverzoeken kan met de app van iedere bank in Nederland. Naar eigen zeggen is Albert Heijn de eerste supermarkt in Nederland die betalen aan de deur met ING Betaalverzoek bij thuisbezorging en Pick Up Points landelijk invoert.

Bezorger genereert QR-code

In dit geval genereert de AH-bezorger een QR-code op zijn of haar toestel. De klant scant het betaalverzoek met de Albert Heijn app en wordt vervolgens automatisch doorgeleid naar de app van zijn of haar eigen bank. De bezorger ziet uiteindelijk direct of de betaling is gelukt.

Reageer op dit artikel