nieuws

Voormalige C1000 in Bakel wordt Polski Smak

Branche & Bedrijf 3285

Voormalige C1000 in Bakel wordt Polski Smak

BAKEL – In het voormalige C1000-pand in Bakel wordt binnenkort opnieuw een supermarkt gevestigd: Polski Smak.

De winkelruimte aan het Sint Wilbertsplein in Bakel heeft na jaren van leegstand in de Poolse supermarktformule een nieuwe eigenaar gevonden. De Bakelse vestiging van Polski Smak wordt een volwaardige supermarkt met vooral Poolse producten, meldt het Eindhovens Dagblad. Het pand is per 1 juli verhuurd aan ondernemer Dana Husseini. De ondernemer heeft al meerdere Poolse winkels in de regio in beheer, waaronder in Helmond en Someren.

Nieuwe bestemming kan meerwaarde bieden

Bestuurslid Johan Habraken van De Stem van Bakel – een soort dorpsraad – laat weten blij te zijn met de nieuwe invulling van het pand. Habraken was jarenlang eigenaar van de C1000 aan het Sint Wilbertsplein. Zijn winkel ging dicht na de bouw van een nieuwe Jumbo aan de Auerschootseweg, aan de rand van Bakel. Volgens Habraken zal de Polski Smak een positief effect hebben op de overige winkels. Hij hoopt dat de klanten die de nieuwe supermarkt bezoeken, straks ook oog hebben voor de andere winkels in het dorp.

Pand stond al een tijdje in de verhuur

De eigenaar van het pand, beheermaatschappij Huub van Hoof, had het pand al een tijdje in de verhuur staan. Volgens Brigitte van Hoof van de beheermaatschappij hadden zich de afgelopen jaren diverse potentiële huurders aangediend. Die aandacht leidde echter niet tot een huurovereenkomst. Net als veel andere dorpen kampt het centrum van Bakel al jaren met toenemende leegstand. De gemeente en De Stem van Bakel denken al een tijd na over maatregelen om het centrum ‘toekomstbestendig’ te maken. Een van de ideeën was om in het winkelpand appartementen te vestigen.

Reageer op dit artikel