nieuws

Troefmarkt in Ophemert volgend jaar dicht

Branche & Bedrijf 1659

Troefmarkt in Ophemert volgend jaar dicht
Foto: Google Streetview

OPHEMERT – De Troefmarkt in het Gelderse Ophemert sluit in de loop van volgend jaar de deuren. De ondernemers hebben geen opvolging kunnen vinden.

Dat schrijft dagblad De Gelderlander vanmorgen. ‘We gaan eind juni 2020 sluiten. We hebben het pand zo goed als verkocht aan een projectontwikkelaar. Nee, er komt geen nieuwe supermarkt, we hebben geen opvolger kunnen vinden’, zegt ondernemer Bas van Ooijen in de krant.

Supermarkt kan financieel niet meer uit

Bas en Nel van Ooijen exploiteren een 250 m2 grote Troefmarkt in het plaatsje met 1700 inwoners. Met het verdwijnen van het supermarktje vertrekt de laatste winkel uit het dorp. ‘Het is hier niet anders dan in andere kleine dorpen: het kan financieel niet meer uit. Ik hoor wel van vaste klanten dat ze het jammer vinden. Dat vind ik ook, maar het is simpelweg niet anders’, aldus Van Ooijen.

Ophemert niet enige met sluitingen

De sluiting van de winkel past in de trend in de regio. De afgelopen jaren gingen ook al supermarkten in Varik, Tricht, Ingen en Opijnen dicht. In de krant steekt een klant uit Varik de hand in eigen boezem. ‘Natuurlijk veroorzaken we dat ook zelf, wij laten Albert Heijn mijn boodschappen ook bezorgen. Maar het is jammer, het brood is lekker en je merkt dat de voorzieningen steeds minder worden in de dorpen.’

Reageer op dit artikel