nieuws

Too Good To Go ‘redt’ miljoenste maaltijd

Branche & Bedrijf 2796

Too Good To Go ‘redt’ miljoenste maaltijd

AMSTERDAM – Anti-verspillingsapp Too Good To Go claimt vandaag zijn miljoenste maaltijd in Nederland gered te hebben. ‘Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten.’

De app is sinds januari 2018 actief in Nederland en werkt samen met verschillende supermarktketens en -ondernemers. Naar eigen zeggen is met het redden van 1 miljoen maaltijden een uitstoot van 2,5 miljoen kilo CO2 voorkomen. ‘Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden’, aldus Too Good To Go.

Dankbaar voor het vertrouwen

Joost Rietveld van de anti-verspillingsapp is trots op het bereikte resultaat. ‘De mijlpaal van 1 miljoen geredde maaltijden is een droom die uitkomt. Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen dat wij in zo’n korte tijd hebben gekregen van alle aangesloten partners en gebruikers. Ik voel vandaag nog eens extra sterk dat we samen het verschil kunnen maken in het verspillingsprobleem.’

Hoofdkantoor in Amsterdam wordt uitgebreid

Too Good To Go werkt met de zogenoemde Magic Box met producten op de rand van de houdbaarheid. Klanten kunnen hiervoor via een app kunnen intekenen. De dienst werd in 2015 door een in de Deense hoofdstad Kopenhagen bedacht en waaide enkele jaren later over naar Nederland.

De anti-verspillingsapp blijft ambitieus in ons land. Het hoofdkantoor in Amsterdam wordt uitgebreid en vandaag wordt een kennisdatabase met informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven gelanceerd. Daarin wordt ook aandacht besteed aan de politieke aspecten van de problematiek en is lesmateriaal beschikbaar voor alle niveaus.

Meer aandacht voor voorlichting en educatie

Rietveld: ‘We zijn overrompeld door de hoeveelheid Nederlanders die in actie willen komen tegen voedselverspilling via de app. Die beweging willen we doorzetten en daarom gaan we de komende tijd meer aandacht besteden aan voorlichting, educatie maar ook inspiratie. Zo hopen we niet alleen de gebruikers van Too Good To Go in beweging te krijgen maar dat heel Nederland in actie komt. Dat is de volgende stap waar ik me enorm op verheug.’

Reageer op dit artikel