nieuws

Tesco lanceert boodschappenkaart student

Branche & Bedrijf 598

Tesco lanceert boodschappenkaart student
Foto: EPA

LONDEN – Het Britse Tesco lanceert een nieuwe boodschappenkaart waarmee ouders kunnen bijdragen aan de maaltijdkosten voor hun zoon of dochter die buitenshuis studeert.

Een Student Shopper-account bevat twee kaarten: een voor de ouders of voogd en een andere voor de uitwonende student die studeert aan de universiteit. Deze kaarten kunnen, indien nodig, worden opgewaardeerd tot een totaalbedrag van £200 (zo’n €220).

Beter budgetteren

Volgens Mark Loch van de Tesco Bank is de Student Shopper-kaart bedoeld om ouders en verzorgers gerust te stellen dat er altijd geld beschikbaar is voor basisbenodigdheden, als eten en andere belangrijke huishoudelijke artikelen. ‘Voor studenten betekent het bezit van een kaart voor hun boodschappen dat ze deze gescheiden kunnen houden van hun andere uitgaven, waardoor ze beter kunnen budgetteren.’

Ontmoedigende ervaring

Loch laat verder weten dat het voor het eerst op kamers wonen een ontmoedigende ervaring kan zijn voor studenten. ‘Maar ook hun ouders zijn er vaak niet gerust op. Dit heeft niet in de laatste plaats te maken met de manier waarop hun kinderen met geld omgaan. Ze willen ervoor zorgen dat hun kroost genoeg geld heeft voor de aanschaf van belangrijke boodschappen, zoals groenten.’

Telefonisch opladen

Klanten kunnen een kaart ophalen bij het de balie van elke Tesco Express- of Metro-winkel. Zowel ouders als studenten kunnen de kaart aanvullen tijdens het afrekenen of opladen met hun telefoon.

Reageer op dit artikel