nieuws

Start-up Instant bezorgt Haags ‘vers’

Branche & Bedrijf 1201

Start-up Instant bezorgt Haags ‘vers’
Bezorgplatform Instant Foto: Winish Chedi

DEN HAAG – Inwoners van Den Haag kunnen sinds kort via online bestel- en bezorgplatform Instant versproducten van lokale versspecialisten, zoals bakkers, slagers en vishandels, bestellen en die thuis laten bezorgen.

Start-up Instant is opgericht door Rick Molenaar en Derk Jan Statema. Het platform biedt lokale versspecialisten de mogelijkheid hun producten gezamenlijk aan de man te brengen. Op hun beurt kunnen klanten de producten van de versspecialisten voortaan makkelijk online bestellen en thuisbezorgd krijgen. Bovendien kunnen ze in een keer bij meerdere winkels tegelijk producten bestellen, die dan gebundeld en in één levering worden thuisbezorgd. ‘We bieden zo het gemak van de onlinesupermarkt, maar met de kwaliteit van de speciaalzaak’, zegt ceo en oprichter Rick Molenaar.

Instant bezorgt zelfde dag

Bezorging van de bestelling gebeurt nog dezelfde dag. Voor 15.30 besteld, betekent dat al bezorging mogelijk is tussen 16.00 en 17.00 uur. Bestellingen die voor 16.30 uur zijn gedaan worden desgewenst ook nog dezelfde dag thuisbezorgd, maar dan vanaf 17.00 uur. Daarbij kunnen klanten kiezen voor blokken van een uur met een uiterste bezorgtijd van 21.00 uur. Bovenop de kosten van de bestelde waren betalen ze €4,95 voor het thuisbezorgen.

Met 15 winkeliers in een wijk

Het platform is van start gegaan met 15 winkeliers met een speciaalzaak. Het betreft onder meer traiteurs, bakkers, slagers, viswinkels, een koffiezaak, kaashandel en groentespecialist. De service is vooralsnog alleen beschikbaar in het westen van Den Haag, in over het algemeen tamelijk gegoede wijken zoals het Statenkwartier, Scheveningen, Duinoord, Vogelwijk, Duindorp, Bloemenbuurt en Segbroek. Zo’n clustering van wijken is een gebied wat Molenaar een ‘netwerk’ noemt en waar de betreffende winkeliers ook bekendheid genieten bij de inwoners.

Instant wil snel uitbreiden

De  bezorgservice wordt volgende week al naar een ander deel van Den Haag uitgebreid en andere steden volgens snel. ‘Volgende week voegen we nog een netwerk met 15 winkeliers toe in Den Haag en half september gaan we van start in Amsterdam’, aldus Molenaar, die zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt. ‘We willen ook op korte termijn in een buitenlandse stad beginnen om te kijken of het concept daar ook werkt en om ons model verder te verfijnen en te valideren.’

 

Reageer op dit artikel